Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Ajurvédská sladká mrkev

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Velmi jednoduchý a chutný recept na dušenou mrkev podle ajurvédy.

Ingredience
  • mrkev
  • olej
  • špetka mletého koriandru
  • špetka kurkumy
  • špetka asafoetidy
  • 1 lžička černých hořčičných semínek
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • sůl
  • zelená paprika jalapeňo

Od puberty mě provází autoimunitní potíže s trávením a zima byla strašákem, který mě vždycky připravil o hodně sil. T...

Jak připravit sladkou mrkev podle ajurvédy

  1. Mrkev nakrájejte.
  2. Do kastrůlku nalijte olej, přidejte všechno koření, mrkev a osmahněte doměkka.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Mrkev podlijte trochou vody, osolte a pár minut poduste.
  5. Přidejte rýžový sirup, jalapeňo a promíchejte. Vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nechala jsem více omáčky, protože jsem ji později použila na pohanku z receptu na kořeněnou pohanku.

Praktické

  • Mrkev nesmí být rozvařená.

Obměna

  • V originálním receptu byl agávový sirup, můžete ho použít místo rýžového.
  • V originálním receptu je zelená paprička. Můžete i vynechat nebo použít jinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Děkuji za výborný recept! Mám moc ráda dušenou mrkev, ale dělala jsem ji vždycky úplně jednoduše, jen sůl a pepř. Tohle je ovšem úplně jiný level! Neměla jsem sice asafoetidu a místo zelené papričky jsem dala červenou, takže jsem recept nedodržela úplně, ale moc mi to chutnalo. Jinak už asi dušenou mrkev dělat nebudu.👍😋

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Kaddu ka Raita

Lahodná indická omáčka nebo dip, který se opravdu hodí ke spoustě jídel. Doufám, že i vám zachutná.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Skořicová dýně

Netradiční recept z dýně pro milovníky chuťových kontrastů a pro všechny kdo se nebojí trošku v kuchyni odvázat od klasických chutí.

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...