Caseroole je rychle hotové a velmi chutné. Testováno na sousedech.

Ingredience
na 4 porce
  • 2 hrnky vařeného munga (mungo fazolky)
  • 1 cibule
  • 1 batát
  • 1 mrkev
  • kousek květáku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 2 stroužky česneku
  • sojová omáčka
  • jablečný ocet
  • umeocet
  • sůl
  • na posypání: naklíčené mungo

Jak připravit zeleninové caserrole s mungem

  1. Na oleji osmažíme cibulku se solí.
  2. Přidáme na kostičky pokrájený batát, nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekaný květák.
  3. Přidáme koření a vše orestujeme.
  4. Přidáme trochu vody nebo šťávy z mungo fazole a dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Když je zelenina na skus, přidáme uvařené mungo, rozmačkaný česnek a sojovou omáčku.
  6. Krátce povaříme, minutu či dvě, ochutnáme a podle potřeby přidáme do vypnutého pokrmu jablečný či ume ocet.

Praktické

  • Pokud máte alergii na sóju, vynechejte sojovou omáčku a hned na začátku pořádně osolte. Na konci můžete dosolit ume octem, ale pozor, je i kyselý.
  • Při bezlepkové dietě používejte spíš omáčku tamari.
  • Nemáte-li směs koření garam masala, můžete si sami namíchat vlastní: koriandr, pepř, římský kmín, muškát, skořice, kardamon, hřebíček, citrónová kůra
  • Hotový pokrm můžeme rozmixovat pro ty, kdo neradi zeleninu. Takto ji dávám návštěvám, které zeleninu nejí, zejména dětem, vždycky to projde.
  • Když do hrnce přidáte na závěr ještě vařené obilí, máte kompletní talíř raz dva.

Obměna

  • Zeleninu můžete vyměnit podle aktuálních zásob. Místo batátu můžete dát dýni, místo květáku brokolici apod.
  • Místo indického koření  můžete dát např. majoránku, to je taky moc dobrá verze.
  • Mungo fazolky se dají zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Jde to krásně a jednoduše (Zdenka)

Zdenka: Ahoj Evi, stáhla jsem si a pročetla e-book...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

S manželem jsme oba shodili 3-4 kg (Jaroslava)

Jaroslava: Evi a celý týme Jíme Jinak, děkujeme s...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Po 5 dnech 3,5 kg dole (Mirka)

Mirka: Krásný den všem:-)...tak po pěti dnech v kurzu...

Nejraději bych vyzkoušela všechny recepty najednou (Petra)

Petra: Zdravím, jsem v klubu asi měsíc, mám čtyři...

Shodila jsem 20 kg a únava ustoupila (Hana)

Hana: Chci vám moc poděkovat za tyto stránky, jsou...

Zbavila jsem se kávy, hubnu a žaludek se uklidnil (Ilona)

Ilona: Hezký den všem :-) Už se blížím konci...

Našla jsem nový smysl života (Jana)

Jana: Milá Evi, moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Potřebovala...
  1. Návrat do cizokrajných zemí, hurá znovu do Indie 😀 Basmati rýže, napařená mrkev, posypka gomasio a naklíčené mungo. Cizokrajnou kuchyni mám moc rád, tento recept nejen, že je hned hotový, ale i výborně chutná 😀

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?
Další článekZhubnout do prázdnin? V pohodě!