Caseroole je rychle hotové a velmi chutné. Testováno na sousedech.

Ingredience
na 4 porce
  • 2 hrnky vařeného munga (mungo fazolky)
  • 1 cibule
  • 1 batát
  • 1 mrkev
  • kousek květáku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 2 stroužky česneku
  • sojová omáčka
  • jablečný ocet
  • umeocet
  • sůl
  • na posypání: naklíčené mungo

Jak připravit zeleninové caserrole s mungem

  1. Na oleji osmažíme cibulku se solí.
  2. Přidáme na kostičky pokrájený batát, nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekaný květák.
  3. Přidáme koření a vše orestujeme.
  4. Přidáme trochu vody nebo šťávy z mungo fazole a dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Když je zelenina na skus, přidáme uvařené mungo, rozmačkaný česnek a sojovou omáčku.
  6. Krátce povaříme, minutu či dvě, ochutnáme a podle potřeby přidáme do vypnutého pokrmu jablečný či ume ocet.

Praktické

  • Pokud máte alergii na sóju, vynechejte sojovou omáčku a hned na začátku pořádně osolte. Na konci můžete dosolit ume octem, ale pozor, je i kyselý.
  • Při bezlepkové dietě používejte spíš omáčku tamari.
  • Nemáte-li směs koření garam masala, můžete si sami namíchat vlastní: koriandr, pepř, římský kmín, muškát, skořice, kardamon, hřebíček, citrónová kůra
  • Hotový pokrm můžeme rozmixovat pro ty, kdo neradi zeleninu. Takto ji dávám návštěvám, které zeleninu nejí, zejména dětem, vždycky to projde.
  • Když do hrnce přidáte na závěr ještě vařené obilí, máte kompletní talíř raz dva.

Obměna

  • Zeleninu můžete vyměnit podle aktuálních zásob. Místo batátu můžete dát dýni, místo květáku brokolici apod.
  • Místo indického koření  můžete dát např. majoránku, to je taky moc dobrá verze.
  • Mungo fazolky se dají zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Kamarátka neverila, ako som sa zmenila (Marta)

Marta: Pomaly sa mi končí vstup "do plavek". A pokračujem...

Alergie a průjmy mizí (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny a přeji krásný večer 🌞 Zahájila...

Priateĺ si sám od seba dáva dni bez masa (Michaela)

Michaela: Čo na to okolie? Keď rozprávam rodičom, čo...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Moje tělo se rychle uzdravuje (Božena)

Božena: Zdravím všechny. Tak jsem zvládla i druhý půst...

Ako povedal môj muž: „recepty sú famózne“ (Miriam)

Miriam: Dobrý deň. V prvom rade sa chcem poďakovať...

2/3 dávky antidepresiva jsou pryč a půjde i zbytek (Dagmar)

Dagmar: Milá Evičko, čtu si všechny Tvé odpovědi, některé...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Dosud vyzkoušené recepty všem chutnaly (Monika)

Monika: Zdravím všechny z Jíme Jinak :) Jsem tady...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŠťavel kyselý v kuchyni
Další článekČokoládová pěna bez cukru a bez vajec