Caseroole je rychle hotové a velmi chutné. Testováno na sousedech.

Ingredience
na 4 porce
  • 2 hrnky vařeného munga (mungo fazolky)
  • 1 cibule
  • 1 batát
  • 1 mrkev
  • kousek květáku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 2 stroužky česneku
  • sojová omáčka
  • jablečný ocet
  • umeocet
  • sůl
  • na posypání: naklíčené mungo

Jak připravit zeleninové caserrole s mungem

  1. Na oleji osmažíme cibulku se solí.
  2. Přidáme na kostičky pokrájený batát, nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekaný květák.
  3. Přidáme koření a vše orestujeme.
  4. Přidáme trochu vody nebo šťávy z mungo fazole a dusíme pod pokličkou do mírného změknutí.
  5. Když je zelenina na skus, přidáme uvařené mungo, rozmačkaný česnek a sojovou omáčku.
  6. Krátce povaříme, minutu či dvě, ochutnáme a podle potřeby přidáme do vypnutého pokrmu jablečný či ume ocet.

Praktické

  • Pokud máte alergii na sóju, vynechejte sojovou omáčku a hned na začátku pořádně osolte. Na konci můžete dosolit ume octem, ale pozor, je i kyselý.
  • Při bezlepkové dietě používejte spíš omáčku tamari.
  • Nemáte-li směs koření garam masala, můžete si sami namíchat vlastní: koriandr, pepř, římský kmín, muškát, skořice, kardamon, hřebíček, citrónová kůra
  • Hotový pokrm můžeme rozmixovat pro ty, kdo neradi zeleninu. Takto ji dávám návštěvám, které zeleninu nejí, zejména dětem, vždycky to projde.
  • Když do hrnce přidáte na závěr ještě vařené obilí, máte kompletní talíř raz dva.

Obměna

  • Zeleninu můžete vyměnit podle aktuálních zásob. Místo batátu můžete dát dýni, místo květáku brokolici apod.
  • Místo indického koření  můžete dát např. majoránku, to je taky moc dobrá verze.
  • Mungo fazolky se dají zaměnit za jiné fazolky nebo cizrnu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Postupně se přidává celá rodina (Katarina)

Katarina: Ďakujem za tuto úžasnú skúsenosť. Páči sa mi...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Moje telo krochkalo blahom (Ľubica)

Ľubica: Ahojte, srdečne Vás pozdravujem a želám všetko naj....

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Letošní Vánoce bez stresu (Esterka)

Esterka: Taaak... poslušně hlásím, že jen a pouze díky...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...
  1. Návrat do cizokrajných zemí, hurá znovu do Indie 😀 Basmati rýže, napařená mrkev, posypka gomasio a naklíčené mungo. Cizokrajnou kuchyni mám moc rád, tento recept nejen, že je hned hotový, ale i výborně chutná 😀

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSojové omáčky – jakou zvolit pro zdravé vaření?
Další článekČokoládová pěna bez cukru a bez vajec