asi 800 g n
- ahrubo strouhaných jablek
- 1 vanilkový pudinkový prášek (38 g)
- 1 vanilkový cukr
- skořice
- 150 g špaldové mouky
- 150 g rýžové krupičky
- 10 g kypřícího prášku bio bez fosfátů
- 50 g kokosového cukru
- 50 g březového cukru
- 20 g karobu
- 100 g másla Alsan
Nastrouhaná jablka smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a pudinkem.
Smícháme mouku, rýžovou krupičku, kypřící prášek a cukry.
Formu důkladně vymažeme máslem a nasypeme 1/3 suché směsi. Obrácenou lžicí uhladíme.
navrstvíme polovinu jablek a lžicí hezky přitlačíme.
Do druhé třetiny suché směsi přidáme karobový prášek a promícháme. Nasypeme na jablka a opět uhladíme.
Dáme druhou polovinu jablek, přitlačíme a poslední vrstvu tvoří zbylá světlá suchá směs.
Poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme 45 minut.
Pozn.: do koláče můžeme přidat rozinky nebo ořechy dle chuti.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Teeda, uplny dorticek, s tou karobovou vrstvou uprostred to je skvely napad a krasne vypada na rezu. Pekla jsem uplne bez cukru, nebylo treba sladit, jablicka jsou sladka sama o sobe, plus trochu rozinek pro chut a staci :-). Navrch jsem posypala jeste trochu kokosu a taky to tomu pridalo na chuti. Priste upecu s jemnyma vlockama, misto mouky a bude to opet kousek zdravejsi :-)
Prosím, chci se zeptat. Lze něčím nahradit rýžovou krupičku