Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Jarní miso polévka s řasou Wakame

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Moje nejčastější snídaně. Miso polévka s řasou Wakame.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 ředkvičky
  • 1 mrkev
  • 2 jarní cibulky
  • lžíce řasy Wakame
  • miso pasta
  • sůl
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody

“Jsem v koncích, vyzkoušel jsem úplně všechno”. Takto Zdeněk popsal svých 20 kg nadváhy, špatné trávení, ...

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar nebo dáme vařit vodu.
  2. Mrkev nakrájíme na čtvrt kolečka, jarní cibulku na tenká kolečka a ředkvičku na drobné kostičky. Kousek zeleného z jarní cibulky si schováme na posypku.
  3. Do horkého vývaru dáme trošku soli, řasu Wakame a nakrájenou zeleninu.
  4. Vaříme asi 7 minut a odstavíme z ohně.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat. Posypeme zelenou částí jarní cibulky.

Praktické

  • Nemáme-li po ruce hotový vývar, dáme  na 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, vnitřky z dýně, květáku a jakékoliv jiné odkrojky z jiné zeleniny. Přidáme mořskou řasu. Za 10 minut scedíme a můžeme ho použít jako základ polévky.
Kombinujeme

Do polévky můžeme přidat i uvařenou obilovinu i trochu luštěniny. Získáme tak výživnou či obědovou polévku, která vás zasytí na delší čas.

Obměna

Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny. Vyzkoušejte například kombinaci dvou, maximálně tří druhů zeleniny. Posypat polévku je možné i klíčky.

Děti

Děti mladší 1 roku by měly mít polévku ještě bez soli, proto polévku nesolíme a miso dáme jen bílé a malinko. Pro sebe pak dochutíme.

Od 1 roku solíme jen pár zrníčky a misa dáme jen malinko. Odebereme pro dítě a sobě přidáme miso podle chuti.

Od 1,5 roku může být soli i misa trochu více a děti mohou snídat stejnou polévku s vámi.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
24. 2. 2021

Mnaaaaam ♥️ Děkujeme ♥️

Dagmar Fila
23. 2. 2020

Ráda bych se zeptala, jestli nevadí pro vstřebání vitamínů ADKE, že v polévce není žádný tuk ?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

47
9

Popenec v kuchyni a v domácí lékárničce

Neprávem zapomenutý pomocník našich prababiček. Jak ho poznat, kdy ho sbírat a jak s ním kouzlit v kuchyni?

Domácí tatarka

Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po téhle v...

Květák na tamarindu

Květák v těstíčku pečený v troubě, podávaný s lahodnou omáčkou plnou chutí a vůní exotického koření.

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.
7
13

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a moc dobré – jak nas...

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...