- 1 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 střední petržel
- 1 střední kedlubna
- sůl
- umeocet
- na ozdobení: pražená semínka nebo čerstvé bylinky (petrželka, pažitka aj.)
Jak připravit polévku z kedlubny
- Dáme ohřát zeleninový vývar nebo vodu.
- Cibuli, petržel a kedlubnu pokrájíme.
- Na dno kastrolu dáme lžíci oleje, rozpálíme a přidáme cibuli a petržel.
- Zeleninu osolíme a chvíli orestujeme.
- Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, přidáme kedlubnu a necháme cca 10 – 15 minut vařit pod pokličkou do změknutí zeleniny.
- Po uvaření rozmixujeme polévku do krémové konzistence a dochutíme trochou umeocta.
- Posypeme semínky nebo bylinkami.
Praktické
- Zeleninu můžete nakrájet na velké kusy, protože ji stejně rozmixujete.
Obměna
- Místo petržele můžete použít mrkev, celer nebo zelí.
Děti
- Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud ubereme dochucovadla a olej.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Pecka, výýýborná 😍
Vynikající 👌