- 1 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 střední petržel
- 1 střední kedlubna
- sůl
- umeocet
- na ozdobení: pražená semínka nebo čerstvé bylinky (petrželka, pažitka aj.)
Jak připravit polévku z kedlubny
- Dáme ohřát zeleninový vývar nebo vodu.
- Cibuli, petržel a kedlubnu pokrájíme.
- Na dno kastrolu dáme lžíci oleje, rozpálíme a přidáme cibuli a petržel.
- Zeleninu osolíme a chvíli orestujeme.
- Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, přidáme kedlubnu a necháme cca 10 – 15 minut vařit pod pokličkou do změknutí zeleniny.
- Po uvaření rozmixujeme polévku do krémové konzistence a dochutíme trochou umeocta.
- Posypeme semínky nebo bylinkami.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Zeleninu můžete nakrájet na velké kusy, protože ji stejně rozmixujete.
Obměna
- Místo petržele můžete použít mrkev, celer nebo zelí.
Děti
- Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud ubereme dochucovadla a olej.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Moc dobroučké 😋,samotnou by mě nenapadlo takhle zužitkovat kedlubny.I když nám už začínají dřevnatět,tak jsem to odkrájela a super.
Tentokrát obmena s fenyklem a kopr posypka. Blanka