Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Kedlubnová polévka

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro
děti od 1 roku

Lehká, svěží a lahodná polévka z kedlubny.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 střední petržel
  • 1 střední kedlubna
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobení: pražená semínka nebo čerstvé bylinky (petrželka, pažitka aj.)

Největší motivací pro mě bylo cítit se dobře, chtěla jsem se mít víc ráda a věděla jsem, že nezdravým jídlem svému tě...

Jak připravit polévku z kedlubny

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo vodu.
  2. Cibuli, petržel a kedlubnu pokrájíme.
  3. Na dno kastrolu dáme lžíci oleje, rozpálíme a přidáme cibuli a petržel.
  4. Zeleninu osolíme a chvíli orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, přidáme kedlubnu a necháme cca 10 – 15 minut vařit pod pokličkou do změknutí zeleniny.
  6. Po uvaření rozmixujeme polévku do krémové konzistence a dochutíme trochou umeocta.
  7. Posypeme semínky nebo bylinkami.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Zeleninu můžete nakrájet na velké kusy, protože ji stejně rozmixujete.

Obměna

  • Místo petržele můžete použít mrkev, celer nebo zelí.

Děti

  • Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud ubereme dochucovadla a olej.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobroučké 😋,samotnou by mě nenapadlo takhle zužitkovat kedlubny.I když nám už začínají dřevnatět,tak jsem to odkrájela a super.

Tentokrát obmena s fenyklem a kopr posypka. Blanka

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Luxusní krémová polévka s restovaným rozmarýnovým chřestem

Krémové polévky jsou pro nás slavnostní záležitost. A dnes jsme si ji udělali naprosto luxusní – přidali jsme do ní restovaný chřest na rozmarýnu.

Polévka z bílého chřestu jinak

Tradiční chřestová polévka ve zdravé verzi.

Pečená zeleninová polévka

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Vánoční dýňová polévka

Tenhle dýňový krém má krásnou barvu a úžasnou vánoční vůni. Skvěle se hodí pro sváteční chvíle a určitě bude chutnat i vašim hostům. Je s ní minimum práce ...

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...