Lehký salát se skvěle hodí jako doplněk letního talíře.
Ingredience
pro 4 porce
  • hrst salátů (hlávkový, dubáček, římský)
  • hrst rukoly
  • hrst mladého špenátu
  • 2 listy čínského zelí
  • 2 ředkvičky
  • hrst kvašeného zelí
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • 1/2 lžíce umeocta
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžička křenové hořčice

Jak připravit osvěžující letní listový salát s kvašenou zeleninou a rukolou

  1. Saláty a špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Mrkev nastrouháme na hrubo do mísy.
  3. Přidáme opláchnuté na tenké proužky pokrájená čínské zelí a špetku soli.
  4. Společně promačkáme, až pustí štávu a máme-li čas, necháme pod zátěží (menší miska s vodou) alespoň 30 minut odpočinout.
  5. Do mísy pak přidáme kvašené zelí pokrájené na menší kousky, natrhané saláty, pokrájenou rukolu a ředkvičku.
  6. ze smetany, vody, hořčice a umecota vytvoříme zálivku a přidáme ji na zeleninu.
  7. Salát promícháme a podáváme.

Praktické

  • Rukolu překrajuji na menší kousky, protože ta naše ze zahrady je velmi ostrá a děti by jí nejedly. Takto pokrájenou jí snědí, ani o ní nevědí. Pokud máte kupovanou, není potřeba ji překrajovat, můžete ji nechat na ozdobu.

Obměna

  • Místo rostlinné smetany můžete dát tofunézu.
  • Můžete také přidat bylinky nebo pesto.

Děti

  • Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť nebo zálivku hodně zjemníme. Rukolu a ředkvičky dětem dáváme, pokud jim nevadí pálivá chuť.

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG (díl 2.)
Další článekSoutěž o sadu BIO koření značky Benkor