Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Ovocný jahelník s agarem

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Tenoučké těsto a osvěžující náplň.

Ingredience

Korpus

  • 100 g jáhel (malé)
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 1/4 lžičky skořice
  • 2 lžičky kakaa z nepražených bobů
  • 5 lžic rýžového/agávového sirupu
  • špetka nerafinované soli

Poleva

  • broskvový kompot (cca 4ks broskví-domácí bez cukru)
  • 10 g prášku agar-agar
  • 4 lžíce rýžového/agávového sirupu
  • špetka nerafinované soli

Eva se přihlásila do očistného programu, ale brala náš stravovací plán spíš jako scifi. Přeci jen si...

 

Postup

Korpus

  1. Jáhly v sítu propláchneme a vaříme v dvojnásobném množství cca 20min, dokud se nerozvaří.
  2. V průběhu vaření můžeme přidat vodu-potřebujeme získat velmi hustou kaši.
  3. Během varu na suché pánvi opražíme kokos.
  4. Uvařené horké jáhly nasypeme do mísy, přidáme kokos, sirup, kakao a vše řádně promícháme.
  5. Poté ještě teplé vtlačíme mokrýma rukama do zapékací formy (28cm) a dáme vychladnout.

Poleva

  1. Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu dolitou do 1/2 l vodou, přidáme nakrájené broskve na plátky,sirup a prohřejeme.
  2. V trošce vlažné vody rozmícháme agar a vmícháme do broskví.
  3. Po 10 sekundách od okamžiku varu stáhneme z ohně.
  4. Polevu hned vlijeme na vychladlý korpus, dozdobíme dle fantazie a vše necháme vychladnout.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jmenuji se Marcela, moc ráda vařím a výtvarničím a to hlavně s dětmi. Chtěla bych se s vámi podělit o naše výtvory a třeba vás i inspirovat.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ten kokos tam má nějakou pojící funkci, nebo je pro chuť? Půjde to bez něj? Kokos mi vůbec nechutná.

Když jsem ho vyloupla z dortové formy, jen tak že ochužnám, kousíček, a byla z toho regulérní porce :), moc dobrý, budeme se doma o něj prát

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Třešňová buchta pro lenochy

Na téhle buchtě mě baví, že všechno dám do jednoho pekáčku, strčím do trouby a víc se moc nestarám. Šetřím čas i nádobí. A výsledek je skvělý dezert bez cu...

Krémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí

Míša je oblíbený nanuk u dětí i dospělých, ale jeho složení není příliš ideální. Není nic jednoduššího, než si takovou zmrzlinu vyrobit doma. Stačí vám na ...

Nepečené “tvarohovo-pudingové” řezy s ovocem

Věrná kopie babiččina tvarohovo-pudingového řezu s piškoty a ovocem z mého dětství, ale ve zdravé podobě. Skvělé letní osvěžení a mlsání pro děti i dospělé...

Mandlový tapioka pudink s ovocem

Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.

Mirabelkový nákyp

Špendlíky neboli mirabelky, rostou v létě úplně všude. Nasbírejte od každé barvy trochu a udělejte si výborný nákyp.