Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Rýžová kaše s červenou řepou a wasabi

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Super snídaně pro pozdní léto a začátek podzimu. Tahle porridge vám určitě trochu připomene sushi. Velký podíl na to má gomasio, tamari a wasabi.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • 1 malá červená řepa
  • pár plátků červené cibule
  • 3 červená cherry rajčata
  • petržel nať
  • ume ocet
  • tamari
  • gomasio
  • wasabi
  • sůl

    Jak řešit mikulášskou nadílku a adventní kalendář u dětí, které jsou z dětství zvyklé na sladkosti? Svoje zkušenosti ...

    Jak připravit kaši z rýže s červenou řepou a wasabi

      1. Vařte rýži po dobu 1 hodiny a 30 minut v režimu porridge v rýžovaru, nebo v hrnci tak, jak jste zvyklí.
      2. Nakrájejte červenou řepu na kostky, polijte trochou ume octa, podlijte vodou a vařte do měkka.
      3. Po uvaření rýže naservírujte do misky, přidejte  červenou řepu i se šťávou, která zůstala po uvaření. Ochuťte tamari, gomasiem a čerstvou petrželkou. Navrch nakrájíme rajčata a červenou cibuli.
      4. Sušené wasabi smíchejte s vodou a dejte trošku navrch kaše.

    Praktické

    • Červenou řepu vaříme s umeoctem, protože si zachová krásnou červenou barvu.
    • Wasabi osobně používám v prášku sušené, rozmíchám s troškou vody podle potřeby.

    Obměna

    • Obměn na rýžovou kaši je nekonečný. Namíchejte si tu vaši.

    Děti

    • Vhodné pro děti od dvou let, menším ubereme sůl a nedáváme wasabi, umeocet, gomasio ani sojovou omáčku, miminkům nedáváme ani rajčata.

    PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

    🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    7 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Kateřina
    21. 8. 2023

    Normálně mi stačí ke snídani polívka, ale dneska mě zlákal tenhle recept a jsem nadšená! Je to úplně vynikající😋

    Jaroslav Hlávka
    21. 8. 2023

    Je sezóna rajčat, tak konečně chutnají normálně 🙂

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    5
    31

    Rýžová kaše s olejnatými semínky

    Kaše plná zdravých tuků a minerálů z mořské řasy je lahodná a voňavá díky citrónu. Určitě ji vyzkoušejte, pokud máte strach, že by vám kaše naslano nechutn...
    48
    3

    Podzimní rýžová kaše

    Podzimní rýžová kaše, která vás zasytí a zahřeje. Pokud máte rádi dýni a houby, určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte a posuďte sami.

    Bílá quinoa na červeno

    Velmi jednoduché a lahodné jídlo, které zaujme na první pohled svou atraktivní barvou. A co teprve, až ho ochutnáte!

    Sekihan se špízy

    Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

    Gratinované tofu s rýží

    Obalované pečené tofu s rýží a salátkem z fazolí. Tento recept může být obměňován podle sezony. Použijte jakoukoliv zeleninu, co máte k dispozici a kterou ...

    Černé fazole s ovsem

    Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...