Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Rýžová kaše s červenou řepou a wasabi

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Super snídaně pro pozdní léto a začátek podzimu. Tahle porridge vám určitě trochu připomene sushi. Velký podíl na to má gomasio, tamari a wasabi.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • 1 malá červená řepa
  • pár plátků červené cibule
  • 3 červená cherry rajčata
  • petržel nať
  • ume ocet
  • tamari
  • gomasio
  • wasabi
  • sůl

    Přeučit dítě zvyklé na mléčné výrobky a pečivo není snadné. Stáňa si to vyzkoušelo u starší dcery, která byla...

    Jak připravit kaši z rýže s červenou řepou a wasabi

      1. Vařte rýži po dobu 1 hodiny a 30 minut v režimu porridge v rýžovaru, nebo v hrnci tak, jak jste zvyklí.
      2. Nakrájejte červenou řepu na kostky, polijte trochou ume octa, podlijte vodou a vařte do měkka.
      3. Po uvaření rýže naservírujte do misky, přidejte  červenou řepu i se šťávou, která zůstala po uvaření. Ochuťte tamari, gomasiem a čerstvou petrželkou. Navrch nakrájíme rajčata a červenou cibuli.
      4. Sušené wasabi smíchejte s vodou a dejte trošku navrch kaše.

    Praktické

    • Červenou řepu vaříme s umeoctem, protože si zachová krásnou červenou barvu.
    • Wasabi osobně používám v prášku sušené, rozmíchám s troškou vody podle potřeby.

    Obměna

    • Obměn na rýžovou kaši je nekonečný. Namíchejte si tu vaši.

    Děti

    • Vhodné pro děti od dvou let, menším ubereme sůl a nedáváme wasabi, umeocet, gomasio ani sojovou omáčku, miminkům nedáváme ani rajčata.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

    Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

    Komentáře

    Klub
    Jaroslav Hlávka
    3. 10. 2022

    Tak jsme doma zase snídali s Vierkou 🌻

    Klub
    Jaroslav Hlávka
    13. 6. 2022

    Výborná a svěží snídaně pro skvělé nastartování celého dne 🙂

    Ukázat další komentáře

    Čtěte více na toho téma

    Vyzkoušejte také

    Bílá quinoa na červeno

    Velmi jednoduché a lahodné jídlo, které zaujme na první pohled svou atraktivní barvou. A co teprve, až ho ochutnáte!

    Sekihan se špízy

    Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

    Černé fazole s ovsem

    Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...

    Houbové congee

    Kaše jsou jednoduché, dají se obměňovat do nekonečna, mohou být tedy pokaždé jiné a člověka nikdy nemůžou omrzet. Pokud patříte mezi milovníky hub, nenecht...

    Tuřín po indicku

    Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vita...

    Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

    Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.