Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Sladová linecká kolečka

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Kdosi mi tvrdil, že bez vajec a cukru linecké neupeču… Tak se na to podíváme!

Ingredience
[caption id="attachment_56545" align="alignright" width="200"] Jpeg[/caption]
  • 350 g jemně mleté pšeničné mouky – celozrnné, hladké nebo mix
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
  • 140 g Ječmenného sladu
  • citrónová kůra z 1 biocitronu
  • náplň: extra džem bez cukru

Mám rada stránku Jíme Jinak. Bola som na něj závislá, bola ňou posadnutá, upla som sa na ňu. Teraz po 4,5 rok...

 

Postup

  1. Všechny ingredience smícháme a na vále propracujeme ve vláčné těsto, které dáme do chladu odpočinout.
  2. Vyválíme placku cca 3 mm vysokou a vykrajujeme z ní tvary.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Pečeme mírně na 160 °C do lehkého nahnědnutí.
  5. Pozor, musíme hlídat, protože díky celozrnné mouce a sladu má těsto nahnědlou barvu už od začátku!
  6. Kolečka slepíme marmeládou a necháme několik dní uležet na bezpečném místě.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tyto kolečka jsou naprosto úžasný, krásně se s těstem pracuje. Nechávám v chladu cca 10 minut.
:)

Zdravím, těsto v ledničce opravdu dost ztuhne, ale stačí teplo vlastních rukou a vašeho pokoje. Stačí chvíli počkat a pak se s ním ” pomazlit”:-). Jinak doporučuji nepřipravovat moc dopředu, raději nechat v chladu jen chvíli, do lehkého zatuhnutí. Přeji mnoho zdaru při dalším pokusu!:-) M.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Mrkvové těsto na 4 způsoby: Je libo mrkvánky?

Čtyři způsoby, jak pokaždé jinak využít jedno těsto v kuchyni – včetně vánočního cukroví. Toto těsto je přirozeně nasládlé díky mrkvi, z pouhých 5 ingredie...

Ovesné cukroví – Karolínky

Karolínky jsou jednoduché a rychlé šťavnaté cukroví plné sladkých rozinek a marmelády. Hodí se nejen na Vánoce, ale i kdykoliv v průběhu roku, kdy máme chu...

Florentýnky – zdravé cukroví téměř bez práce

Toto cukroví většina z nás zná pod názvem marokánky, ale tradičně vychází z italských sušenek z Florencie, tzv. Florentýnek. Florentýnky jsou rychlé, téměř...

Holandský perník Gevulde speculaas plněný mandlovým marcipánem

Tento opravdu luxusní perník plněný sladkým marcipánem (Gevulde Speculaas) pochází z Holandska. Je velmi oblíbený, protože je kořeněný, sladký a rozplývá s...
klub
49
22

Luxusní čokoládové truffles – hotové do 5 minut

Ultra rychlé a hříšně dobré čokoládové truffles, které je hotové během chvilky. Vhodné nejen jako vánoční cukroví, ale také jako bonboniéra nebo zdravé sla...