Zácpa
52
45
Švestková povidla bez cukru pečená v troubě
Švestková povidla jsou slaďoučká a žádný cukr není absolutně potřeba. Vyzkoušejte náš recept! Stačí je trochu osolit, strčit do trouby a počkat. Jsou pak s...
84
3
12 faktů, kterými vás překvapí meruňky
Můžete se po meruňkách utlouct? Tak to je dobře. Už 3 kusy meruněk totiž pokryjí polovinu denní dávky provitamínu A a vitamínu C. Jsou považovány za symbol...
Když jídlo neláká: Příčiny nechutenství a jak to spravit
Chuť k jídlu je ukazatelem našeho vnitřního naladění. Ne vždy signalizuje problém, zvlášť, pokud je jen přechodná. Někdy ale ukazuje na přítomnou zdravotní...
klub
49
Hořčík: Příznaky nedostatku a jak ho doplnit
Hořčík je minerál, který v těle zastává mnoho důležitých funkcí. Můžeme ho přirovnat k tichému prostředníkovi, který se snaží v těle neustále vyrovnávat na...
108
10
Jahody: 10 faktů, které vás o tomto ovoci překvapí
Napadlo by vás někdy, že toto první letní ovoce patří do rodiny růží? A víte, kolik semínek obsahuje jedna jahoda? Těchto 10 zajímavých faktů o jahodách js...
Léčebné
klub
88
52
Nápoj Umeshokuzu – léčí a vyživuje
Tento nápoj je vhodný pro podporu funkcí zažívacího traktu, zlepšuje kvalitu krve, hodí se pro obnovení energie při vyčerpání, bojuje proti mlsné (ustaluje...
67
2
5 důvodů, proč jíst olejnatá semínka
Olejnatá semínka, jako je sezam, len či dýně jsou malé poklady plné látek, které jsou potřebné pro harmonické fungování našeho těla. Proč a v jaké podobě j...
klub
36
Co nám říkají chutě – Hořká chuť
Pokračujeme v našem seriálu o chutích a tentokrát se podíváme na chuť hořkou. V čem nám může pomoci a jak může podpořit naši vnitřní rovnováhu?
klub
44
2
Regenerace srdce a tenkého střeva
Dalo by se říci, že pokud je srdce schopno pohánět krev a tenké střevo vstřebávat živiny, je organismus schopen regenerace. Střeva totiž řídí energii, kter...
98
10
9 zajímavostí o rebarboře: je zdravá, ale zároveň i nebezpečná
Začala sezóna rebarbory. Její části jsou jedovaté, ale zároveň obsahuje spoustu vitamínů a je prospěšná našemu tělu. V gastronomii se považuje za ingredien...
129
7
Černý bez je léčivý od květů až po kůru
Černý bez je léčivý od hlavy až po paty. Každá jeho část nám pomůže s něčím jiným. Užívat ho můžete při hubnutí, migrénách, rýmě, kašli, na léčbu akné, klo...
klub
30
Co nám říkají chutě: Kyselá chuť
První díl seriálu o chutích se zabývá chutí kyselou, která úzce souvisí s jarním obdobím. Někdy k ní vede přirozená potřeba těla, jindy může být voláním po...