Zácpa

52
45

Švestková povidla bez cukru pečená v troubě

Švestková povidla jsou slaďoučká a žádný cukr není absolutně potřeba. Vyzkoušejte náš recept! Stačí je trochu osolit, strčit do trouby a počkat. Jsou pak s...
84
3

12 faktů, kterými vás překvapí meruňky

Můžete se po meruňkách utlouct? Tak to je dobře. Už 3 kusy meruněk totiž pokryjí polovinu denní dávky provitamínu A a vitamínu C. Jsou považovány za symbol...

Když jídlo neláká: Příčiny nechutenství a jak to spravit

Chuť k jídlu je ukazatelem našeho vnitřního naladění. Ne vždy signalizuje problém, zvlášť, pokud je jen přechodná. Někdy ale ukazuje na přítomnou zdravotní...
klub
49

Hořčík: Příznaky nedostatku a jak ho doplnit

Hořčík je minerál, který v těle zastává mnoho důležitých funkcí. Můžeme ho přirovnat k tichému prostředníkovi, který se snaží v těle neustále vyrovnávat na...
108
10

Jahody: 10 faktů, které vás o tomto ovoci překvapí

Napadlo by vás někdy, že toto první letní ovoce patří do rodiny růží? A víte, kolik semínek obsahuje jedna jahoda? Těchto 10 zajímavých faktů o jahodách js...
88
52

Nápoj Umeshokuzu – léčí a vyživuje

Tento nápoj je vhodný pro podporu funkcí zažívacího traktu, zlepšuje kvalitu krve, hodí se pro obnovení energie při vyčerpání, bojuje proti mlsné (ustaluje...

5 důvodů, proč jíst olejnatá semínka

Olejnatá semínka, jako je sezam, len či dýně jsou malé poklady plné látek, které jsou potřebné pro harmonické fungování našeho těla. Proč a v jaké podobě j...
klub
36

Co nám říkají chutě – Hořká chuť

Pokračujeme v našem seriálu o chutích a tentokrát se podíváme na chuť hořkou. V čem nám může pomoci a jak může podpořit naši vnitřní rovnováhu?
klub
44
2

Regenerace srdce a tenkého střeva

Dalo by se říci, že pokud je srdce schopno pohánět krev a tenké střevo vstřebávat živiny, je organismus schopen regenerace. Střeva totiž řídí energii, kter...
98
10

9 zajímavostí o rebarboře: je zdravá, ale zároveň i nebezpečná

Začala sezóna rebarbory. Její části jsou jedovaté, ale zároveň obsahuje spoustu vitamínů a je prospěšná našemu tělu. V gastronomii se považuje za ingredien...
129
7

Černý bez je léčivý od květů až po kůru

Černý bez je léčivý od hlavy až po paty. Každá jeho část nám pomůže s něčím jiným. Užívat ho můžete při hubnutí, migrénách, rýmě, kašli, na léčbu akné, klo...
klub
30

Co nám říkají chutě: Kyselá chuť

První díl seriálu o chutích se zabývá chutí kyselou, která úzce souvisí s jarním obdobím. Někdy k ní vede přirozená potřeba těla, jindy může být voláním po...