Ingredience
na 4 porce
  • 1 menší celý květák
  • 6 lžic mandlového mléka
  • 1 lžíce rostlinného másla nebo kokosového oleje
  • 1 velká cibule
  • Pár žampionů nebo shitake hříbků
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Jak připravit květákovou kaši

  1. Do hrnce dáme vodu se špetkou soli a přivedeme k varu.
  2. Vhodíme do ní květák.
  3. Povaříme do změknutí.
  4. V mixéru rozmixujeme květák, sůl, rostlinné máslo nebo kokosový olej a mandlové mléko na hladkou kaši. Pokud máme rádi přidáme i pepř.
  5. Na oleji osmažíme dozlatova na plátky nakrájenou cibuli a houby s velkou špetkou soli.
  6. Kaši podáváme s cibulkou a houbami a můžeme posypat nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Cibulku můžete do kaše i vmíchat.
  • Pokud by byla kaše moc hustá, přidejte více mléka.

Obměna

  • Pokud nemáte rádi houby, vynechte je.
  • Místo cibule můžete zkaramelizovat i pórek.
  • Část květáku můžete nahradit i bílými máslovými fazolemi.

Děti

  • Pokud kaši nebudete solit a ochucovat, je vhodná i pro nejmenší děti.

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky? Krásně se...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

7 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Pokud můžu dát tip, tak květákové pyré nám chutná ještě víc, pokud se květák vaří rovnou v mléce.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSezónní jídelníček: Co jíst v květnu?
Další článekChřestová sezóna je tu: 9 faktů, které jste o chřestu nevěděli