Ingredience
na 4 porce
  • 1 menší celý květák
  • 6 lžic mandlového mléka
  • 1 lžíce rostlinného másla nebo kokosového oleje
  • 1 velká cibule
  • Pár žampionů nebo shitake hříbků
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Jak připravit květákovou kaši

  1. Do hrnce dáme vodu se špetkou soli a přivedeme k varu.
  2. Vhodíme do ní květák.
  3. Povaříme do změknutí.
  4. V mixéru rozmixujeme květák, sůl, rostlinné máslo nebo kokosový olej a mandlové mléko na hladkou kaši. Pokud máme rádi přidáme i pepř.
  5. Na oleji osmažíme dozlatova na plátky nakrájenou cibuli a houby s velkou špetkou soli.
  6. Kaši podáváme s cibulkou a houbami a můžeme posypat nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Cibulku můžete do kaše i vmíchat.
  • Pokud by byla kaše moc hustá, přidejte více mléka.

Obměna

  • Pokud nemáte rádi houby, vynechte je.
  • Místo cibule můžete zkaramelizovat i pórek.
  • Část květáku můžete nahradit i bílými máslovými fazolemi.

Děti

  • Pokud kaši nebudete solit a ochucovat, je vhodná i pro nejmenší děti.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

7 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Pokud můžu dát tip, tak květákové pyré nám chutná ještě víc, pokud se květák vaří rovnou v mléce.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSezónní jídelníček: Co jíst v květnu?
Další článekChřestová sezóna je tu: 9 faktů, které jste o chřestu nevěděli