- 1 menší celý květák
- 6 lžic mandlového mléka
- 1 lžíce rostlinného másla nebo kokosového oleje
- 1 velká cibule
- Pár žampionů nebo shitake hříbků
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř
Jak připravit květákovou kaši
- Do hrnce dáme vodu se špetkou soli a přivedeme k varu.
- Vhodíme do ní květák.
- Povaříme do změknutí.
- V mixéru rozmixujeme květák, sůl, rostlinné máslo nebo kokosový olej a mandlové mléko na hladkou kaši. Pokud máme rádi přidáme i pepř.
- Na oleji osmažíme dozlatova na plátky nakrájenou cibuli a houby s velkou špetkou soli.
- Kaši podáváme s cibulkou a houbami a můžeme posypat nasekanou pažitkou.
Praktické
- Cibulku můžete do kaše i vmíchat.
- Pokud by byla kaše moc hustá, přidejte více mléka.
Obměna
- Pokud nemáte rádi houby, vynechte je.
- Místo cibule můžete zkaramelizovat i pórek.
- Část květáku můžete nahradit i bílými máslovými fazolemi.
Děti
- Pokud kaši nebudete solit a ochucovat, je vhodná i pro nejmenší děti.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Výborný recept, dnes jsem uvařila. Lahůdka, doporučuji.
Dobrota! Jen jsem trochu improvizovala(květakovo-jáhlová kašel s kokosovym mlékem) a orestované žampióny. To je tak, když se vaří ze zbytků 😉