Ingredience
na 4 porce
  • 1 menší celý květák
  • 6 lžic mandlového mléka
  • 1 lžíce rostlinného másla nebo kokosového oleje
  • 1 velká cibule
  • Pár žampionů nebo shitake hříbků
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Jak připravit květákovou kaši

  1. Do hrnce dáme vodu se špetkou soli a přivedeme k varu.
  2. Vhodíme do ní květák.
  3. Povaříme do změknutí.
  4. V mixéru rozmixujeme květák, sůl, rostlinné máslo nebo kokosový olej a mandlové mléko na hladkou kaši. Pokud máme rádi přidáme i pepř.
  5. Na oleji osmažíme dozlatova na plátky nakrájenou cibuli a houby s velkou špetkou soli.
  6. Kaši podáváme s cibulkou a houbami a můžeme posypat nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Cibulku můžete do kaše i vmíchat.
  • Pokud by byla kaše moc hustá, přidejte více mléka.

Obměna

  • Pokud nemáte rádi houby, vynechte je.
  • Místo cibule můžete zkaramelizovat i pórek.
  • Část květáku můžete nahradit i bílými máslovými fazolemi.

Děti

  • Pokud kaši nebudete solit a ochucovat, je vhodná i pro nejmenší děti.

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Pokud můžu dát tip, tak květákové pyré nám chutná ještě víc, pokud se květák vaří rovnou v mléce.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSezónní jídelníček: Co jíst v květnu?
Další článekChřestová sezóna je tu: 9 faktů, které jste o chřestu nevěděli