Ingredience
na 4 porce
  • 1 menší celý květák
  • 6 lžic mandlového mléka
  • 1 lžíce rostlinného másla nebo kokosového oleje
  • 1 velká cibule
  • Pár žampionů nebo shitake hříbků
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Jak připravit květákovou kaši

  1. Do hrnce dáme vodu se špetkou soli a přivedeme k varu.
  2. Vhodíme do ní květák.
  3. Povaříme do změknutí.
  4. V mixéru rozmixujeme květák, sůl, rostlinné máslo nebo kokosový olej a mandlové mléko na hladkou kaši. Pokud máme rádi přidáme i pepř.
  5. Na oleji osmažíme dozlatova na plátky nakrájenou cibuli a houby s velkou špetkou soli.
  6. Kaši podáváme s cibulkou a houbami a můžeme posypat nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Cibulku můžete do kaše i vmíchat.
  • Pokud by byla kaše moc hustá, přidejte více mléka.

Obměna

  • Pokud nemáte rádi houby, vynechte je.
  • Místo cibule můžete zkaramelizovat i pórek.
  • Část květáku můžete nahradit i bílými máslovými fazolemi.

Děti

  • Pokud kaši nebudete solit a ochucovat, je vhodná i pro nejmenší děti.

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Nejraději bych vyzkoušela všechny recepty najednou (Petra)

Petra: Zdravím, jsem v klubu asi měsíc, mám čtyři...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...
  1. Pokud můžu dát tip, tak květákové pyré nám chutná ještě víc, pokud se květák vaří rovnou v mléce.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekS kým se uvidíme na Světu knihy? S výherci soutěže!
Další článekKrkonošské kyselo z kvásku jinak