Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Čočka s červenou řepou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim

Červená řepa je moje oblíbená zelenina a snažím se ji zakomponovat do většiny pokrmů. Je navíc plná minerálů a skvěle doplňuje krev. V kombinaci s čočkou a slunečnicovými semínky vznikla výborná a rychlá večeře.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 červená řepa
  • 1 hrnek běžné čočky
  • 1/4 hrnku slunečnicových semínek
  • 1 hrnek zeleninového vývaru nebo horká voda
  • umeocet
  • sůl
  • olej

Lukáše jsem potkala na kurzu JJ. Přivedl svoji manželku a byl to právě on, kdo v jejich rodině změnu jídelnič...

Jak připravit čočku s řepou

  1. Čočku na hodinu namočíme a uvaříme v čerstvé vodě v běžném hrnci do změknutí (20-30 minut), lze i bez namáčení.
  2. Cibuli, mrkev a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na větší kostky.
  3. V hrnci rozpálíme na dně olej, vložíme cibuli, mrkev a řepu, osolíme. Společně chvíli restujeme, aby se zelenina opekla po všech stranách.
  4. Pak přidáme uvařenou čočku a opraná slunečnicová semínka.
  5. Podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo horkou vodou a vaříme do změknutí zeleniny.
  6. Na závěr rozmixujeme tyčkovým mixérem a ochutíme umeoctem.
Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Obměna

  • Místo běžné čočky můžeme použít červenou, zelenou anebo jinou luštěninu.

Kombinujeme

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme sůl a dochucovadla.
  • Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s ochucovadly.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
22. 12. 2024

Sobotní ultra rychlý oběd 🙂

Havranice
22. 9. 2024

Himbajs, to byla dobrota! Jak já už jsem se těšila na podzimní vaření 🥰

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.