Dostaly jsme od Jitky další zajímavý čtenářský recept na nákyp z cukety a dalších chutných ingrediencí.
Ingredience
  • 400 g cukety
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 0,5 hrnku kukuřičné mouky
  • 150 g uzeného tofu
  • 150 g marinovaného tofu
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • koření – mletá paprika, kurkuma, drcený kmín – všeho 1 lžičku
  • 1 hrst natě z cibule a 1 hrst petrželové natě
  • 0,5 hrnku vody

Postup

  1. Na rozpálený tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli se solí a necháme asi 10 min na mírném plameni smažit.
  2. Mezitím strouháme nadrobno cuketu, česnek a uzené tofu. Na kostičky nakrájíme marinované tofu.
  3. Po 10min přidáme na cibuli koření a promícháme, vypneme plamen a necháme 1 min, aby se uvolnily chutě a vůně.
  4. V míse smícháme smaženou cibuli s kořením se vším ostatním: strouhanou cuketou, česnekem, strouhaným i krájeným tofu, moukou a vločkami a se zelenými natěmi. Přidáme vodu. Těsto by mělo být poměrně husté.
  5. Nalijeme na pekáč na pečící papír a dáme do trouby péct na 180-200 st C. Po 20min stáhneme na 150 st C a pečeme ještě 30-45min, podle tloušťky nákypu. Zkoušíme špejlí.
  6. Nákyp se Vám bude lépe krájet a nandávat, když ho necháte po upečení 10-15 min odpočinout.
  7. Podávejte se zeleninou kvašenou, syrovou i napařenou a s rýží, polentou nebo kuskusem.
  8. Pokrm je surovinami vhodný pro léto, ale kvůli formě zpracování – pečení – bych doporučila spíš pro chladnější dny. Nákyp je dobrý i druhý den studený, takže může být přibalen na cestu.

Také vhodný na a pro návštěvy, je to pochoutka.

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...
  1. Mila Jitko, po nedavnem uspechu s Vasim “Bulgurovo-mungovo–zeleninovym obidkem z jednoho hrnce”, jsem se pustila i do Vaseho “Cuketoveho nakypu s tofu” a opet Vam musim vystrihnout poklonu. Nakyp je opravdu vynikajici!!! Rozhodne nedelam naposledy!! Opet moc diky!! 🙂

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKoprová čočka
Další článekNishime – zelenina vařená ve vrstvách