Dostaly jsme od Jitky další zajímavý čtenářský recept na nákyp z cukety a dalších chutných ingrediencí.

Ingredience
  • 400 g cukety
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 0,5 hrnku kukuřičné mouky
  • 150 g uzeného tofu
  • 150 g marinovaného tofu
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • koření – mletá paprika, kurkuma, drcený kmín – všeho 1 lžičku
  • 1 hrst natě z cibule a 1 hrst petrželové natě
  • 0,5 hrnku vody

Postup

  1. Na rozpálený tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli se solí a necháme asi 10 min na mírném plameni smažit.
  2. Mezitím strouháme nadrobno cuketu, česnek a uzené tofu. Na kostičky nakrájíme marinované tofu.
  3. Po 10min přidáme na cibuli koření a promícháme, vypneme plamen a necháme 1 min, aby se uvolnily chutě a vůně.
  4. V míse smícháme smaženou cibuli s kořením se vším ostatním: strouhanou cuketou, česnekem, strouhaným i krájeným tofu, moukou a vločkami a se zelenými natěmi. Přidáme vodu. Těsto by mělo být poměrně husté.
  5. Nalijeme na pekáč na pečící papír a dáme do trouby péct na 180-200 st C. Po 20min stáhneme na 150 st C a pečeme ještě 30-45min, podle tloušťky nákypu. Zkoušíme špejlí.
  6. Nákyp se Vám bude lépe krájet a nandávat, když ho necháte po upečení 10-15 min odpočinout.
  7. Podávejte se zeleninou kvašenou, syrovou i napařenou a s rýží, polentou nebo kuskusem.
  8. Pokrm je surovinami vhodný pro léto, ale kvůli formě zpracování – pečení – bych doporučila spíš pro chladnější dny. Nákyp je dobrý i druhý den studený, takže může být přibalen na cestu.

Také vhodný na a pro návštěvy, je to pochoutka.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Jsem nadšená, zhubla jsem a moc mi chutná (Sawa)

Sawa: Děkuji za tento kurz, moc se mi líbil....

Letošní Vánoce bez stresu (Esterka)

Esterka: Taaak... poslušně hlásím, že jen a pouze díky...

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

3 kg dole a už mě nebolí klouby (Hana)

Hana: Dnes jsem v 11. dni kurzu Hubneme do...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Zhubla jsem víc než 10 kg a už se mi nechce pořád spát (Zdenka)

Zdenka: Hezký večer, Jím Jinak 7 měsíců. Tento krok...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Dohromady jsme shodili 39 kg (Pěvuška)

Pěvuška: Srdečně všechny zdravím :-). Jsem novým členem klubu...

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...
  1. Mila Jitko, po nedavnem uspechu s Vasim „Bulgurovo-mungovo–zeleninovym obidkem z jednoho hrnce“, jsem se pustila i do Vaseho „Cuketoveho nakypu s tofu“ a opet Vam musim vystrihnout poklonu. Nakyp je opravdu vynikajici!!! Rozhodne nedelam naposledy!! Opet moc diky!! :)

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKoprová čočka
Další článekNishime – zelenina vařená ve vrstvách