Ingredience
  • Na korpus:
  • 100g mletých ovesných vloček
  • 50g mandlové mouky
  • 2 lžíce karobu/kvalitního kakaa
  • 30g rýžového oleje
  • 30g rýžového sirupu (podle chuti)
  • Dýňový krém:
  • 1 hrnek domácího pyré z dýně (já rozvařila dýni hokkaido v troše vody a rozmixovala)
  • 1 kokosový jogurt (nemusí asi nutně být)
  • 2 lžíce oříškového másla (já použila kešu máslo)
  • ½ hrnku rýžového sirupu
  • 2 lžíce psyllia
  • 1 lžíce skořice
  • 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky vanilky

Postup

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do menší dortové formy (17cm) vyložené pečícím papírem.
  4. Připravíme si dýňový krém – všechny ingredience pořádně promixujeme v hladký krém.
  5. Směs ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dosladit.
  6. Krém naneseme na korpus a dort pečeme zhruba 40-50min na 180°C.
  7. Dort necháme před krájením pořádně vychladnout.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRostlinná mléka – nejprodávanější rostlinná alternativa na světě
Další článekSleva 25% na konzultaci nebo konstelaci