Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Fialové knedlíky

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Chcete zdravé, barevné a netradiční jídlo, které zaujme chutí i vzhledem? Vyzkoušejte fialové batátové knedlíky s tempehem a kimchi – měkké, jemně sladké knedlíky se skvěle doplňují s pikantním kimchi a křupavým tempehem. Jednoduché, syté a plné chuti i barev!

Ingredience
2 porce
Na knedlíky:
  • 340 g napařených fialových batátů
  • 65 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 65 g semolinové krupice hrubé
Ostatní ingredience:
  • kimchi
  • tempeh
  • olivový olej
  • sezamové semínko
  • petrželka
  • čerstvá cibulka

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jaká byla moje cesta ke zdravému stravování, proč jsem se na ni dala a co...

Recept na batátové knedlíky s kimchi a tempehem

  1. Napařte batáty.
  2. V míse je prolisujte nebo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s moukou. Vytvořte těsto.
  3. Vyválejte dva válečky a dejte je vařit do vroucí vody na 20 minut.
  4. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  5. Po uvaření nakrájejte na knedlíky.
  6. Tempeh nakrájejte na plátky a osmahněte na oleji. Přidejte kimchi, trochu vody a duste.
  7. Na talíř dejte knedlíky a tempeh s kimchi. Posypejte sezamem, petrželkou a cibulkou.

Praktické

  • Fialový batát krásně kontrastuje s kimchi, jak chuťově, tak barevně.

Obměna

  • Pokud neseženete fialový batát, můžete použít klasický oranžový a připravit oranžové knedlíky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Podzimní tofu

S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...

Rapini s tempehem

Rapini je typicky podzimní a zimní zelenina, která nikdy nechybí na našem záhoně. Rychlý a zdravý recept plný chuti. Skvělá obměna klasických těstovin, kte...

Špalda, rapini a cizrna

Jednoduché, syté a chutné jídlo. Pokud máte uveřené obilí a luštěninu, budete ho mít na stole během několika minut.

Špagety s katalánskou čekankou

Recept na špagety s čekankou, tempehem a ořechy. Originální kombinace chutí a zdravých surovin, která potěší chuťové buňky i tělo. Inspirujte se a vyzkouše...

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Špagety s wasabi omáčkou

Chcete vyzkoušet něco nového a pikantního? Připravte si špagety s wasabi omáčkou, které kombinují zdravé suroviny s exotickou chutí. Recept je veganský, ry...