Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Grilované polentové kostky po indicku

Uvařeno
sezóna jaro
sezóna léto

Grilovaná polenta v téhle podobě hravě strčí do kapsy i různé bramborové dobroty. Komu schází grilování, nechť dá na gril polentu. Pro nás je to jedna z těch chuťovek, na které se těšíme a se kterou je minimum práce.

Ingredience
pro 4 porce
  • hotová uvařená polenta
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce černého sezamu
  • lžička mletého koření: koriandr, kurkuma, kmín, muškát, skořice, kardamom, citrónová kůra

Po dvou dětech jsem měla o 10 kg víc, než jsem byla zvyklá. I když jsem se snažila, nešlo to dolů. Přidaly se různé z...

Postup
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít
  1. Zapneme troubu, aby byla připravená.
  2. Vychladlou ztuhlou polentu pokrájíme na menší kostky
  3. V misce smícháme olej, sůl, koření a propláchnutý sezam.
  4. Kostky potřeme připravenou směsí a dáme na pečícím papíru do trouby na pár minut ogrilovat, dokud nezíská zlatavou barvu a křupavý povrch.

Praktické

Kombinujeme

  • Pokrm použijeme jako přílohu k tepelně upravené zelenině a luštěnině, chceme-li připravit kompletní talíř. Rádi ji kombinujeme s omáčkami, kde nám zastoupí roli obvyklého knedlíku.

Obměna

  • Koření můžeme podle nálady obměnit za pikantnější nebo naopak jemnější, můžete místo něj dát bylinky nebo je zcela vynechat.

Děti

  • Grilovaná polenta je vhodná pro děti cca od 2 let, pokud jim však běžně dáváte grilované jídlo, klidně jim dejte i grilovanou polentu.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 8. 2023

Je to dobrota! Věřím, že se výborně hodí k omáčkám – já jsem potřebovala zužitkovat špenát, k tomu jsem dala nakládaný tofu a pár rajčat ze zahrádky, ale příště vyzkouším s omáčkou😘

Ukázat další komentáře