Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Jarní zeleninová miso polévka

Uvařeno
sezóna jaro

Lehká jarní polévka s mořskou řasou a miso pastou zahřeje organismus, povzbudí trávení a přitom nám nechá dostatek místa na hlavní chod.

Ingredience
pro 4 porce
  • malá cibule
  • menší mrkev
  • kus pórku
  • kousek kedlubny
  • 2 cm řasy Kombu
  • olej
  • sůl
  • petrželová nať
  • miso pasta

Změna jídelníčku mě zachránila před operací kolena a páteře. “Zázračně” mi zmizela osteoporóza po vysazen...

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar. Mrkev a pórek pokrájíme na nudličky, kedluben na tenké plátky.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, krátce ji orestujeme na oleji spolu se solí.
  3. Přidáme mrkev a kedluben a pár minut restujeme.
  4. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  5. Zalijeme horkým vývarem, přidáme pokrájenou řasu, kterou jsme vařili v zeleninovém vývaru a vaříme cca 10 minut. Zelenina má být příjemně měkká, ale ne rozvařená. Řasa není nutná nebo se dá nahradit jinou. (Wakame, Hiziki, Nori).
  6. Na závěr přidáme pórek a necháme minutu povařit.
  7. Polévku vypneme a odstavíme. V trošce polévky rozmícháme 1-2 lžičky miso pasty, přidáme do polévky a necháme dojít.
  8. Podáváme posypané čerstvými bylinkami. Pokud je polévka málo slaná, dochutíme ji ještě miso pastou.

Praktické

  • Nemáme-li po ruce hotový vývar, jednoduše si dáme 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, pórku (včetně kořínku), slupky a listy z kedlubny a přidáme řasu. Pokud nám už ani těch 10 minut navíc nevychází, zalijeme zeleninu vroucí vodou místo vývaru.

Kombinujeme

  • Polévku můžeme posypat praženými semínky slunečnice nebo dýně. Pokud máme strávníka, kterému přijde málo slaná, pomůžeme si gomasiem.

Obměna

  • Polévku můžeme připravit z jakékoli jiné kombinace zeleniny.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

výborná, ostatně jako všechny.🌸většinou až je snězeno si vzpomenuvše jsem nenafotila😉Díky

Dobra polivecka :-)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Co dělat se spadaným listím? 5 tipů jak ho využít

Listí je užitečná pokrývka půdy a také poskytuje úkryt mnoha živočichům. Věděli jste, že je plné živin a je proto úžasným organickým hnojivem?

Za dva týdny o dvě velikosti méně (Dominika, 38 let)

K změně mě motivovaly velké potíže s trávením a další zdravotní problémy. Zkusila jsem všechny možné stravovací směry, ale pořád to nebylo ono. Už po dvou ...
20
6

Zavíráme Podzimní detox. Přidáte se?

Jestli ještě váháte, zda se přidat a udělat něco pro svoje zdraví, váhu a pohodu do konce roku, podívejte se na zkušenosti těch, kteří právě začali. Co se ...
104
22

Jedlé kaštany: zdroj životodárné energie

Jedlé kaštany mají velmi pozitivní vliv na lidské zdraví, trávení a dokonce podporují i zdravé hubnutí. Ukážeme vám tipy, jak je využít v kuchyni tak, abys...
41
17

Dýňový kváskový chléb

Milujete dýně? Pak si zamilujete i tento po dýni lehce nasládlý chléb. My se celý rok těšíme, až začne sezóna dýní a budeme si ho moci opět připravit. Vyzk...
70
5

Rostlinné oleje

Díky oleji nám jídlo připadá tak nějak uspokojivější, už první pocit na jazyku je prostě lepší. Olejů máme spoustu druhů. Každý se hodí trošku na něco jiné...