- 1 lžíce oleje
- 1/4 lžičky kari pasty
- 1/2-1 lžička kari koření
- 1 cibule
- hokkaido dýně
- 1 mrkev
- zeleninový vývar
- bílé miso (shiromiso)
- kokosové mléko nebo kokosové máslo
- sůl
Jak připravit zeleninovou polévku s kari
- Na oleji orestujeme cibuli s větší špetkou soli.
- Přidáme na kostky nakrájenou další zeleninu, pastu a koření.
- Vše orestujeme.
- Zalijeme vodou nebo vývarem.
- Přivedeme k varu, zeslabíme a vaříme cca 10-15 minut do změknutí zeleniny.
- Vypneme, přidáme miso, kokosové mléko nebo máslo a rozmixujeme na krémovou polévku.
Praktické
- Pokud by byla polévka moc hustá, zředíme ji vodou nebo mlékem.
Obměna
- Místo dýně nebo mrkve můžeme dát batát.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let, ale snížíme množství koření.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Zahřívací polévka před plaváním v řece Metuji, která měla v neděli ráno 5.7°C 🙂
Testování nedělní ranní polévky, dopadlo to velmi dobře zařazuji do své kuchařky 🙂🙏