Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Mandlový koláč s karamelizovanými jablíčky

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Na korpus:
  • 220 g mandlové mouky
  • 70 g kuzu škrobu
  • ¼ hrnku rýžového sirupu
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • trocha vody
Karamelizovaná jablka:
  • 4 středně velká jablíčka
  • ½ hrnku tučného kokosového mléka
  • ½ hrnku jablečné šťávy
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • ½ lžičky vanilky

Fasovali jsme jednu mastičku za druhou. Jednou to byla seborea, jindy plíseň. Nikdo mi neuměl poradit a já chtěla zná...

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C a 22cm dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
  2. Připravíme si korpus – kuzu rozmícháme v trošce vody a přidáme ostatní ingredience.
  3. Těsto pořádně promícháme a natlačíme do dortové formy.
  4. Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na půlměsíčky.
  5. Smícháme kokosové mléko, jablečnou šťávu, sirup a vanilku a přivedeme k varu.
  6. Vaříme zhruba 30min, směs by měla začít houstnout.
  7. Přidáme nakrájená jablíčka a povaříme do změknutí (směs kolem by měla být hustší a hustší a měl by se vytvořit karamel).
  8. Jablečnou směs přendáme na korpus a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20minut.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma