- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek červené papriky
- 1/4 lžičky římského kmínu
- špetka kajenského pepře
- 100 g černých fazolí
- 1/2 – 3/4 h zeleninového vývaru
- sůl
Jak připravit mexické smažené fazole
- Uvaříme fazole dle návodu na obalu.
- Na pánvi orestujeme cibuli se solí.
- Přidáme česnek, nakrájenou papriku, římský kmín, pepř a minutu smažíme.
- Vmícháme fazole a smažíme ještě 3 minuty.
- Zalijeme vývarem a dusíme 10 minut na nízkém plameni.
- Rozmixujeme mixérem (nebo rozšťoucháme).
- Dochutíme případně solí, sojovou omáčkou nebo umeoctem.
Praktické
- Fazole můžeme buď rozmixovat pomocí mixéru nebo rozšťouchat šťouchadlem na brambory do konzistence, kterou máme rádi – buď úplně hladkou pastu, anebo nechat hrubší kousky.
Obměna
- Místo černých fazolí můžeme použít pinto fazole.
- Papriku lze vynechat.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Nedělní večeře 🙂
Velmi oblíbená večeře a tak ji klidně opakujeme 🙂
https://www.jimejinak.cz/bezlepkove-indicke-capati-placky/