Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Míchané batáty s kysaným zelím

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna jaro

Dokonalá kombinace kysaného zelí, batátů a smetanovo-hořčicové zálivky. Jednoduchý a rychlý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Ingredience
4 porce
  • 500 g batátů
  • 1 kg kysaného zelí
  • kus hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • marinovaný či jinak ochucený tempeh
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 150 ml rostlinné smetany
  • olej
  • sůl

Na stránky Jíme Jinak som zablúdila prvýkrát vlani v septembri, keď som si v zdravej výžive kúpila niečo, čo som pred...

Jak připravit míchané batáty se zelím

  1. Batáty nakrájíme na kostky a uvaříme.
  2. Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené zelí a kysané zelí.
  3. Vše orestujeme a pak doměkka podusíme.
  4. Na pánvi na oleji zprudka orestujeme batáty a přidáme rozdrolený smažený tempeh a ještě chvilku orestujeme.
  5. Vmícháme podušené zelí.
  6. Hořčici smícháme se smetanou a vmícháme do směsí.
  7. Posypeme třeba jarní cibulkou.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Toto jídlo můžeme i zapéct v troubě.
  • Ideální jídlo s sebou na oběd do práce nebo na výlet.
  • Můžeme posypat gomasiem nebo opraženými vlašskými ořechy.

Obměna

  • Místo tempehu (lze i uzený nebo smažený) můžeme použít i uzené tofu.
  • Hlávkové zelí můžeme vynechat, anebo dát místo něj třeba na proužky papriku.
  • Místo smetany můžeme použít tofunézu, anebo rostlinný jogurt.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Hezké velikonoční pondělí. Našla jsem jednu batátu (jeden batát), udělala hranolky v troubě a “na prasáka” si je dala s hořčicí. Výborné, ale příště zkusím plnohodnotné jídlo.

Na tohle jídlo jsem byla zvědavá. Kombinace batátů a kysaného zelí? Moc jsem si to neuměla představit. Ale je to skvělé. Díky za výborný recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.