Korpus
- 160g špaldové mouky (nebo bezlepkové)
- 6g prášku do pečiva bez fosfátů
- 35g karobu (nebo kakaa)
- 80g rýžového sirupu
- 70ml oleje
- asi 300ml rýžového mléka (přidávám podle potřeby)
- špetka soli
Tofu krém
- 400g bílého tofu (dvě balení)
- 200ml jakékoli smetany (mandlová,rýžová,ovesná..)
- 100g javorového sirupu
- 1 vanilkový pudink
- šťáva z jednoho citrónu
- 100ml vody (nebo mléka)
Čokoládová poleva
- 3 lžíce karobu (nebo kakaa)
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce datlového sirupu
- trochu smetany nebo mléka
Postup
- Z ingrediencí na korpus vytvoříme spíše tekutější těsto, aby šlo hezky rozetřít do krajů menšího plechu nebo do dortové formy předem vymazané a vysypané moukou
- Předpečeme na 170st. 10 minut
- Mezitím si rozmixujeme všechny ingredience na “tvarohovou” náplň.
- Po 10 minutách náplň nalijeme na přepečený korpus a ještě dopékáme 25 minut
- Po vychladnutí zdobíme čokoládovou polevou. Suroviny na polevu rozmícháme v hrnečku, který jsme vložili do horké vody. Pokud se po rozmíchání tvoří sraženiny, přidáme trochu mléka nebo smetany a vyšleháme.
- Polevu můžete použít jakou máte rádi, třeba jen rozpustit hořkou čokoládu s trochou tuku.
- Necháme vychladit v ledničce
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Míša dort manželovi k svátku 🤗 nejvíc jsme si pošmákli 😋
Ahoj holky, dělala jsem z poloviční dávky, ale udělala jsem chybu v receptu, nalila jsem do bílé vrstvy dvojnásobek sirupu, takže u mě totální propadák – doslova, je to úplně placatý, byl krásně nadýchanej, ale jak jsem na to nalila tofu, celej se roztekl a trvalo to 45 min. než tofu aspoň trochu ztuhlo. Mimo jablkových muffinů a brownies zatim žádnej úspěch ve sladkým pečení, zkoušela jsem asi 8 receptů:(.