Ingredience

Korpus

  • 160g špaldové mouky (nebo bezlepkové)
  • 6g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 35g karobu (nebo kakaa)
  • 80g rýžového sirupu
  • 70ml oleje
  • asi 300ml rýžového mléka (přidávám podle potřeby)
  • špetka soli

Tofu krém

  • 400g bílého tofu (dvě balení)
  • 200ml jakékoli smetany (mandlová,rýžová,ovesná..)
  • 100g javorového sirupu
  • 1 vanilkový pudink
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 100ml vody (nebo mléka)

Čokoládová poleva

  • 3 lžíce karobu (nebo kakaa)
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • trochu smetany nebo mléka

Postup

  1. Z ingrediencí na korpus vytvoříme spíše tekutější těsto, aby šlo hezky rozetřít do krajů menšího plechu nebo do dortové formy předem vymazané a vysypané moukou
  2. Předpečeme na 170st. 10 minut
  3. Mezitím si rozmixujeme všechny ingredience na „tvarohovou“ náplň.
  4. Po 10 minutách náplň nalijeme na přepečený korpus a ještě dopékáme 25 minut
  5. Po vychladnutí zdobíme čokoládovou polevou. Suroviny na polevu rozmícháme v hrnečku, který jsme vložili do horké vody. Pokud se po rozmíchání tvoří sraženiny, přidáme trochu mléka nebo smetany a vyšleháme.
  6. Polevu můžete použít jakou máte rádi, třeba jen rozpustit hořkou čokoládu s trochou tuku.
  7. Necháme vychladit v ledničce

    • Moc děkujeme za pochvalu Markéto. Máme radost, že vám chutnal a potěšil i návštěvu.❤👍

  1. Zalil jsem těsto po 10minutach tvarohem. Testo bylo napovrchu suché nicméně výsledek po dopečení je šíleně mokré těsto, vypadajici jako zdrclé. Tj doma to uspech nemělo. Jsem za amatera. Chutove je to dobré ac mokré.

  2. Pekla jsem podruhé. Poprvé jsem dala málo citrónu. Dnes jsem to doladila a teď vůbec nevím jestli mi dřív chutnal víc ten klasickej nebo tenhle. Ale teď mám pocit že jsem lepší míšu řez nejedla. Je výbornej. 🙂

  3. Tenhle recept je naprosto fantastický!!! Upekla jsem ho na víkend, ale polovina padla již včera. Kluci nevěřícně zírali, že máme něco s čokoládovou polevou, pak ochutnávali tak opatrně a pomalu, až jsem se zeptala: „Vám to nechutná?“, načež starší syn skoro dotčeně odvětil: „Chutná, mami, a moc! My si to vychutnáváme.“ Musím říct, že dnes po odležení byl koláč ještě lahodnější. Mockrát díky za recept, u nás měl ohromný úspěch.

  4. Musím se přiznat, že jsem tomu moc nevěřila. Na klasické míša řezy si ještě pamatuji z dob kdy jsem jedla vše a tak jsem nevěřila, že by se ve vegan verzi mohly alespoň i vzdáleně podobat těm klasickým, ale, že jsem se spletla. Jsou opravdu výborné možná ještě lepší.

  5. Naprosto luxusni zakusek…od te doby, co jej pan Jaroslav sdilel ve skupine, jsem na nej myslela:-)…a dnes na vikend upekla… famozni…recept uzasne dotazeny..pani SvetylKo jste jednicka👍

  6. Na tento recept jsem se těšil a bylo na co :-) Skvělá chuť všech třech vrstev se krásně spojí v jeden kulinářský zážitek. Myslím, že ani návštěva nemá šanci poznat, že je to z alternativních surovin. Za mě je to lepší, než klasický recept. Mnohokrát děkuji za sílení receptu :-)

  7. Zobrazit všech 26 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMakovo-hruškové potěšení
Další článekHruškové pyré se zázvorem a skořicí