Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Miso polévka s kaštany

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim

Kaštany jsou ceněny pro svou přirozenou sladkost a měkkou texturu a často se objevují v pokrmech oslavujících podzimní chutě. Nejsou každodenní ingrediencí, ale v sezónní japonské kuchyni mají zvláštní místo. Vyzkoušejte je v této zahřívací miso polévce.

Ingredience
1 porce
Na dashi:
  • voda
  • řasa kombu
  • sušené shiitake
  • oloupaný zázvor
Na polévku:
  • hlíva
  • malinké žampiony
  • jedlé kaštany
  • řasa wakame
  • mirin
  • tamari
Na dokončení:
  • miso
  • umeocet

V mládí jsem se začala potýkat s různými vážnými zdravotními potížemi (zánět zrakového...

Recept na miso polévku s kaštany

  1. Vložte houby shiitake, malý kousek oloupaného zázvoru a kombu do hrnce s vodou a nechte je přes noc nebo několik hodin namočit.
  2. Oloupejte kaštany vaší oblíbenou technikou. Já používám děrovanou pánev na kaštany.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Vodu s shiitake, zázvorem a kombu přiveďte k varu a vařte 10 minut. Odeberte kombu.
  5. Přidejte hlívu ústřičnou, žampiony, kaštany, mirin a tamari a vařte 15 minut. Ke konci vaření přidejte wakame a vyjměte zázvor. Vypněte oheň.
  6. Smíchejte miso s umeoctem a dobře vmíchejte do polévky.

Praktické

  • Na 1 porci dávám půl litru vody.
  • Nemusíte nic vážit, řiďte s vaší chutí a množství strávníků.
  • Nevynechte zázvor, krásně vás prohřeje.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójové miso a tamari omáčku (např. pohankovou, hrachovou nebo cizrnovou).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv houby.

Děti

  • Bez mirinu vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Cizrnová polévka

Pokud máte vařenou cizrnu, budet tato polévka dílem okamžiku. Je lehce nasládlá díky batátu a kokosovému mléku, proto nezapomente pěkně opepřit a okyselit ...

Nebramboračka na asijský způsob

Hustá a výživná polévka na způsob bramboračky s nádechem Asie.

Veganská libyjská Shorba

Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere v...

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.