Mrkvová polévka se zázvorem.
Ingredience a pomůcky
  • 1cibule
  • 5cm zázvoru
  • lněné semínko
  • 5 menších mrkví
  • umeocet
  • miso
  • rýžová krupice nebo jiná obilovina, rýže apod.
  • bílé fazole
  • zeleninový vývar
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
Postup

Na olej dáme nakrájenou cibuli, pak lněné semínko, nastrouhanou mrkev, osolíme. přidáme 3 1cm kolečka oloupaného zázvoru a česnek, asi tak necháme chvíli smažit na mírném plameni. Po té přidáme rýžovou krupici nebo uvařenou obilovinu a zalejeme vývarem, vaříme asi 10 minut. Nakonec přihodíme luštěninu a já nakonec přidala uvařenou rýži s pohankou a řasou. Po dovaření ochutíme umeoctem a rýžovým misem. Doporučuji posypat opraženým slunečnicovým semínkem.

Praktické rady

Pro mého 6 letého syna polévku mixuju. Nemá rád kousky zeleniny a vařenou či dušenou nesní vůbec. Pokud do polévky přidám luštěninu, je to jediný způsob, jak do něj dostat teplou zeleninu a luštěninu najednou.

  1. Dnes jsem dělala na oběd toto polévku – dala jsem jen místo fazolí červenou čočku, rozmixovala a do mixované polívky dala trošku jáhel. Doma všem moc chutnala, děkuji za recept 🙂

    • Děkuji! 🙂 To jsem ráda, že posloužil. Také dávám pro změnu červenou čočku a někdy i mletý koriandr. 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVýživná pomazánka
Další článekMušličkovo čočková polévka s řepou a dýní