- 1cibule
- 5cm zázvoru
- lněné semínko
- 5 menších mrkví
- umeocet
- miso
- rýžová krupice nebo jiná obilovina, rýže apod.
- bílé fazole
- zeleninový vývar
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
Na olej dáme nakrájenou cibuli, pak lněné semínko, nastrouhanou mrkev, osolíme. přidáme 3 1cm kolečka oloupaného zázvoru a česnek, asi tak necháme chvíli smažit na mírném plameni. Po té přidáme rýžovou krupici nebo uvařenou obilovinu a zalejeme vývarem, vaříme asi 10 minut. Nakonec přihodíme luštěninu a já nakonec přidala uvařenou rýži s pohankou a řasou. Po dovaření ochutíme umeoctem a rýžovým misem. Doporučuji posypat opraženým slunečnicovým semínkem.
Praktické radyPro mého 6 letého syna polévku mixuju. Nemá rád kousky zeleniny a vařenou či dušenou nesní vůbec. Pokud do polévky přidám luštěninu, je to jediný způsob, jak do něj dostat teplou zeleninu a luštěninu najednou.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Dnes jsem dělala na oběd toto polévku – dala jsem jen místo fazolí červenou čočku, rozmixovala a do mixované polívky dala trošku jáhel. Doma všem moc chutnala, děkuji za recept :-)