- malá dýně hokaido
- hlíva ústřičná
- tofu
- tempeh
- cibule
- olej
- sůl
Dýni seřízneme kousek spodní části a uřízneme “čepici”. Vybereme semínka a umyjeme. Na náplň si připravíme směs, jakou máme rádi. Já dělám na cibulce hlívu ustřičnou s nahrubo strouhaným tofu. Jen orestuji a ochutím sojovkou, umeoctem a kořením dle chuti. Náplň pak napěchuji do dýně, přiklopím zpět čepicí, pomažu zvenku lehce olejem a dám péct na 180 stupňů na 30 – 40 minut (píchnu vidličkou, dýně musím být měkká). Je to vynikající jídlo, které velmi zahřeje. A božsky voní.
Praktické radyPři seříznutí spodní části dýně dáváme pozor, abychom neprořízli jádřinec, směs by asi vytekla. Jde jen o to, aby stála na plechu. Při této úpravě používám trochu víc oleje než obvykle…o trochu. Bezvadně chutná se salátem, co se jmenuje Coleslaw. Nikdy jsem nevěděla, co to je za salát, protože nesnáším majonézu, ale když jsem tady našla recept zjistila jsem, že ho vlastně už nějaký čas podobně dělám – pickles + tofunéza.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Dýně podle receptu měla být Hokkaidó , ale spagetti dýně byla třeba sníst, tak jsme ji pak vydlabali na talíř
Mnáááááám ❤️ opravdu pečená svíčková omáčka má úplně vynikající chuť , Vařená je taky mňamka , ale tahle pečená je luxusní . Měli jsme plněnou dýní a kváskový knedlík , kimchi a okurkový salát
No ale kde je fotka?