Jak připravit slanou pučálku z cizrny
- V pánvi rozehřejte olej.
- Do zpěněného oleje přidejte naklíčená cizrna, osolte, opepřete se a restujte pár minut.
- Cizrna postupně změkne, zesládne a je lehce křupavá.
Obměna
- Místo pepře můžete použít jakékoliv jiné koření, které máte rádi. V různých obměnách jsme vyzkoušeli sladkou i pálivou papriku, kurkumu, kari, tymián, koriandr, sušený česnek. Ať jsme dali, co jsme dali, vždycky nám chutnalo.
- Další možností je udělat cizrnu v troubě viz recept na cizrnové slané křupání.
- naklíčená cizrna
- olej
- sůl
- rozinky
- slad
Jak připravit sladkou pučálku z cizrny
- V pánvi rozehřejte olej a slad.
- Do zpěněného oleje se sladem se přidá naklíčená cizrna, špetička soli, hrst rozinek a restuje se pár minut.
- Cizrna postupně změkne, zesládne a je lehce křupavá.
Obměna
- Rozinky můžete předem namočit v mirinu nebo je z receptu vynechat.
- Do sladké verze můžete přidat skořici, badyán, hřebíček či perníkové koření.
Děti
- Pučálka je vhodná pro děti od 2 let.
Zdroj obrázku: sproutedroutes.com
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Velikonoční pučálka s rozinkami, dělala jsem na ghí a je lahodná křupavá……
Ahoj, děláte někdo z vařené cizrny? Vždy jsem viděla recepty z vařené cizrny. Jaký je v tom rozdíl?