Luxusní, zahřívací, mírně pikantnější jídlo, kterým jistě potěšíte zejména muže a všechny milovníky hub a chilli. A navíc je hotové během pouhých 15 minut!
Postup
- Mrkev si nakrájíme na sirky, pórek na tenká kolečka, tempeh na kostičky a žampiony na plátky.
- Ve woku si rozehřejeme olej, přidáme mrkev, pórek, žampiony a tempeh a restujeme, až zelenina trošku změkne.
- Přidáme chilli a houbové koření a vše za stálého prohazování orestujeme.
- K zelenině přidáme uvařenou quinou a shoyu a ještě 2 minuty prohřejeme.
- Podáváme posypané zelenými natěmi a spolu s kvašenou zeleninou a kouskem syrového salátu.
Obměna
Místo quinoi můžete dát i rýži nebo třeba jáhly. Tempeh klidně nahraďte uzeným tofu. V receptu je výborná jakákoliv zelenina, která se používá na čínu – např. fazolky, bambusové výhonky, zelí, paprika atp. Pro obměnu receptu zkuste přidat i arašídy, kešu nebo třeba oloupané mandle (oříšky dejte na rozpálený wok přímo se zeleninou).
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Tak tohle jídlo bylo prostě skvostné😋! Místo tempehu jsem použila uzené tofu a přidala cibuli. Určitě jsem to nevěřila naposledy. Vynikající!
Mnam vy ni ka ji ci, rychlovka a mnam dobrota