Luxusní, zahřívací, mírně pikantnější jídlo, kterým jistě potěšíte zejména muže a všechny milovníky hub a chilli. A navíc je hotové během pouhých 15 minut!

Ingredience
na 1 porci

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší mrkev
  • kousek pórku
  • 1-2 žampiony
  • 0,5 lžičky mletého chilli
  • 1 lžička houbového koření RAMRAM (případně i více dle chuti)
  • 2 lžíce shoyu
  • uvařená quinoa (cca 50 g)
  • 1/4 uzeného tempehu

Postup

  1. Mrkev si nakrájíme na sirky, pórek na tenká kolečka, tempeh na kostičky a žampiony na plátky.
  2. Ve woku si rozehřejeme olej, přidáme mrkev, pórek, žampiony a tempeh a restujeme, až zelenina trošku změkne.
  3. Přidáme chilli a houbové koření a vše za stálého prohazování orestujeme.
  4. K zelenině přidáme uvařenou quinou a shoyu a ještě 2 minuty prohřejeme.
  5. Podáváme posypané zelenými natěmi a spolu s kvašenou zeleninou a kouskem syrového salátu.

Obměna

Místo quinoi můžete dát i rýži nebo třeba jáhly. Tempeh klidně nahraďte uzeným tofu. V receptu je výborná jakákoliv zelenina, která se používá na čínu – např. fazolky, bambusové výhonky, zelí, paprika atp. Pro obměnu receptu zkuste přidat i arašídy, kešu nebo třeba oloupané mandle (oříšky dejte na rozpálený wok přímo se zeleninou).

 

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Ani som veriť nechcela, keď som sa dnes ráno merala (Edita)

Edita: Dobrý deň, dnes mám 15. deň programu Hubneme...

Stačilo začít vařit jinak a 13 kg je dole (Slavomíra)

Slavomíra: Stačí variť dle Jíme Jinak a prejde chuť...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Dohromady jsme shodili 39 kg (Pěvuška)

Pěvuška: Srdečně všechny zdravím :-). Jsem novým členem klubu...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Zvažuji členství

Dobrý den, stránky jsem objevila náhodou a stále přemýšlím...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Nejde jen o kila, i nálada je o hodně lepší (Veve)

Veve: Zdravím všechny a hlavně Naši Evičku :-) Dnes byl...

„Rada“nebo spíš“povzbuzení „?

Dobrý den!Včera jsem k vám zavítala poprvé a jsem...

Nejraději bych vyzkoušela všechny recepty najednou (Petra)

Petra: Zdravím, jsem v klubu asi měsíc, mám čtyři...

Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...
  1. Dobrý den, už podruhé jsem se přihlásila do jarní očisty, pořád si udržují svou ideální váhu vařím již druhým rokem jídla dle Evy cítíme se s manželem nádherně i když někdy zhřešíme na jídelníčku nemíním nic měnit. jsem nadšená že jsem na recepty Evy před rokem náhodou narazila.

    • Vando, moc děkujeme za hezká slova, jsme moc rádi, že jste s námi a že vám Jíme Jinak takhle svědčí 😉😍👍

  2. Dnes vyzkoušeno a moc chutnalo :) Byly nějaké obměny – místo mrkve batát, místo quinoy pohanka. Houbové koření jsem neměla, tak jsem v mlýnku rozemlela trochu sušených hub. Přihodila jsem na závěr ještě asi pět kešu oříšků nakrájených na menší kousky a bylo to super, díky za recept!

    • Taky existuje bylinka, která se tak jmenuje a dá se pěstovat v létě na zahradě a v zimě v truhlíku.

    • Ano, ve zdravých výživách. Jak píše Naďa, mrkni na jejich web, ve které zdravé výživě ve tvém okolí jejich výrobky prodávají.

  3. …tak jsem poprvé vařila quinoi. Žampiony ani tempeh jsem neměla,tak jsem doplnila bilkoviny květákovou polévkou s mungo fazolkami a zvládla jsem kompletní talíř, který pořádně zahřál v dnešní zimě :-). Děkuji za recept

    • Moni a zkoušela jsi tento recept s tím houbovým kořením? To houbové koření od RAMRAM (jmenuje se Čaraka) – je fakt boží! :) Dodá jídlu moc dobrý šmak! Dávám ho teď poslední dobou snad do všeho, ale kombinaci s quinoou je nejlepší :D

      • Ajko koření vůbec neznám, děkuji moc za tip. Podívám se něj na internetu v RAMRAM . Chtěla jsem tam dát nasušenou hlívu, ale ani tu jsem nenašla. Byla to moje první zkušenost s quinou. Po pravdě to asi nebude moje nejoblíbenější obilovina, ale už jí mám doma dost dlouho, tak jí budu muset zpracovat

        • Moni, já jí vařím nejraději v rýži, to mi chutná víc než samotná, třeba ti to taky bude tak chutnat víc.

          • Jojo, rýže je dobrý „maskovací médium“:) byla jsem na pobytu, kde všichni tvrdili, že čočku nejedí. Zamíchala jsem červenou čočku do rýže a všichni byli spokojený.

            • Tohle mě vždycky potěší – když zarputilý „něčeho odmítač“ se olizuje, aniž tuší, že to tam má :-))

        • Moni, mě právě quinoa chutná ochucená olivovým olejem a títom houbovým kořením, které seženeš ve zdravých výživách – mrkni, na stránkách RAMRAM, ve které zdravé výživě ve tvém okolí jejich výrobky prodávají (v Brně je to např. ve zdravé výživě na Lidické – Zdravý Život). Je v této podobě fakt výborná! :)

  4. Zobrazit všech 17 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNadýmání
Další článekRýže s čirokem a řasou arame