Luxusní, zahřívací, mírně pikantnější jídlo, kterým jistě potěšíte zejména muže a všechny milovníky hub a chilli. A navíc je hotové během pouhých 15 minut!
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 větší mrkev
- kousek pórku
- 1-2 žampiony
- 0,5 lžičky mletého chilli
- 1 lžička houbového koření RAMRAM (případně i více dle chuti)
- 2 lžíce shoyu
- uvařená quinoa (cca 50 g)
- 1/4 uzeného tempehu
Postup
- Mrkev si nakrájíme na sirky, pórek na tenká kolečka, tempeh na kostičky a žampiony na plátky.
- Ve woku si rozehřejeme olej, přidáme mrkev, pórek, žampiony a tempeh a restujeme, až zelenina trošku změkne.
- Přidáme chilli a houbové koření a vše za stálého prohazování orestujeme.
- K zelenině přidáme uvařenou quinou a shoyu a ještě 2 minuty prohřejeme.
- Podáváme posypané zelenými natěmi a spolu s kvašenou zeleninou a kouskem syrového salátu.
Obměna
Místo quinoi můžete dát i rýži nebo třeba jáhly. Tempeh klidně nahraďte uzeným tofu. V receptu je výborná jakákoliv zelenina, která se používá na čínu – např. fazolky, bambusové výhonky, zelí, paprika atp. Pro obměnu receptu zkuste přidat i arašídy, kešu nebo třeba oloupané mandle (oříšky dejte na rozpálený wok přímo se zeleninou).
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Mnam vy ni ka ji ci, rychlovka a mnam dobrota
Dobrý den, už podruhé jsem se přihlásila do jarní očisty, pořád si udržují svou ideální váhu vařím již druhým rokem jídla dle Evy cítíme se s manželem nádherně i když někdy zhřešíme na jídelníčku nemíním nic měnit. jsem nadšená že jsem na recepty Evy před rokem náhodou narazila.