- celozrnná špalda
- cizrna
- rapini
- fialová brokolice
- extra panenský olivový olej
- sušený kajenský pepř
- česnek
- sůl
Jak připravit špaldu s rapini a cizrnou
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek, kajenský pepř, nasekané rapini a osmahněte.
- Přidejte zbylé rapini – vršky, uvařenou cizrnu, osolte, promíchejte, podlijte vodou a povařte.
- Nakonec přidejte uvařenou špaldu i vodou, ve které se vařila, promíchejte a pár minut povařte.
Praktické
- Hustotu jídla si volte podle chuti.
- Není třeba nic vážit, vše upravte podle počtu strávníků.
- Pro verzi bez lepku použijte místo špaldy bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Místo rapini můžete použít brokolici.
- Místo cizrny použijte jakoukoliv luštěninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář