- celozrnná špalda
- cizrna
- rapini
- fialová brokolice
- extra panenský olivový olej
- sušený kajenský pepř
- česnek
- sůl
Jak připravit špaldu s rapini a cizrnou
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek, kajenský pepř, nasekané rapini a osmahněte.
- Přidejte zbylé rapini – vršky, uvařenou cizrnu, osolte, promíchejte, podlijte vodou a povařte.
- Nakonec přidejte uvařenou špaldu i vodou, ve které se vařila, promíchejte a pár minut povařte.
Praktické
- Hustotu jídla si volte podle chuti.
- Není třeba nic vážit, vše upravte podle počtu strávníků.
- Pro verzi bez lepku použijte místo špaldy bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Místo rapini můžete použít brokolici.
- Místo cizrny použijte jakoukoliv luštěninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář