Italské recepty
21
12
Špagety se “sýrovou” omáčkou
Jednoduchý a rychlý recept pro všechny příznivce těstovin. Chutné lehké jídlo, které budete mít rychle na stole a pochutná si na něm celá rodina. Recept je...
39
4
Černá rýže s pestem a fazolemi
Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.
32
8
Pappardelle s podzimní omáčkou
Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...
Polévka s čekankou
Polévka s čekankou je recept inspirovaný kuchyní regionu Lazio v Itálii. Recept je jednoduchý, z dostupných ingrediencí.
Ječmen s houbami pioppini, červenou čekankou a vlašskými ořechy
Tento recept je v Itálii konzumován hlavně na podzim a v zimě, kdy je čekanka nejlepší. Hořká chuť u vás možná hned nevzbudí nadšení, ale funguje to. Určit...
Spaghettoni alla crudaiola
Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...
Podzimní šafránová rýže
Rychlé a chutné jídlo, ve kterém se příjemně snoubí sladkost daná dýní, mrkví a cibulí s kyselou chutí citrónové šťávy, pikantností koření a příjemnou koře...
10
12
Italská pomazánka
Kapary, pinie, citrón…příchut Itálie do jednoduché pomazánky. Skvělá rychlovka plná lahodných ingrediencí, kterou si zamilujete!
12
13
Pesto z černé kapusty
Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a obchodech, bývá ča...
Cazzarielli s fazolemi
Méně známý, starý pokrm, jednoduchý a výživný, pro milovníky italské tradiční kuchyně. Vyzkoušejte a pochutnejte si na lahodné kombinaci domácích těstovin ...
72
5
Žitná polenta z Alp
Žitná polenta, zapomenutý recept, který si zaslouží být znovu objeven. Není to ta klasická žlutá polenta, kterou všichni dobře známe. Ta dotazila do Itálie...
111
24
Italská kuchyně a já
Dnes mě napadlo napsat článek, který se týká italské tradiční, starobylé kuchyně. Sociální sítě se hemží kurzy, webináři, vydávají se knihy o veganské kuch...