Domů > Zdravé recepty

Vařené kaštany

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim

Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty. Připravte si hrnec a vroucí vodu a jdeme na to…

Ingredience
  • jedlé kaštany

Trpěla jsem maniodepresivní poruchou, poporodními depresemi, nadváhou, ekzémy, bolestmi zad, návaly vzteku. Měla jsem...

Jak připravit vařené kaštany

  1. Do vroucí vody nasypte křížem naříznuté jedlé kaštany.
  2. Na středním plameni vařte 8-10 minut.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Vodu slijte, promněte v utěrce, aby se narušila skořápka.
  5. Kaštany ještě teplé zbavte skořápky včetně hnědé slupky.

Praktické

  • Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
  • Z vařených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
  • Kaštany můžete také vařit spolu s obilovinou – například kaštany s celozrnnou rýží.

Obměna

  • Místo vaření můžete použít na restování kaštanů i pánev nebo troubu. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev nebo plech a restovat či péct, dokud nejsou měkké.

Děti

  • Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zdravím, jen chci podotknout, že já kaštany nenařezávám, prostě je hodím do vody a vařím. Ještě teplé je pak rozříznu na půlku (jde to celkem snadno) a pak vydlabu lžičkou :-) V ledničce to pár dní vydrží.

Dobrý den, dají se někde sehnat jedlé kaštany na váhu, které by nebyly balené?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

32
23

Dýňová omáčka Mac ‘n’ Cheese (vegan)

Výtečná lehká “sýrová” omáčka, která spolu s makaróny vytvoří dokonale lahodné jídlo, na kterém si často v původní verzi pochutnávají v Americe...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Luxusní podzimní zelenina s pekany na sladu a skořici

Tato lahůdka je výtečným jídlem do sychravých dnů. Potěší mlsný jazýček dospělých i dětí. Měkkoučká dýně, křupavé kapustičky a oříšky a to vše ve sladko-ko...

Špagety z dýně ve stylu Pad Thai – lepší než klasické nudle!

Toto jídlo je přímo gastronomický zážitek. Rozhodně lepší než klasické Pad Thai nudle! Pokud milujete dýně a thajskou kuchyni, nažhavte troubu a upečte si ...

Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce

Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Pikantní špagetová dýně s mangoldem

Špagetová dýně nezklame nikdy. Pokud máte taky na zahrádce mangold, udělejte si tuhle naší “špenátovou” verzi. Se špenátem je samozřejmě taky s...