Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Žlutý patizon na balzamiku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez vajec

Lehké a voňavé letní jídlo plné barev i chutí! Žlutý patizon v kombinaci s fazolemi, kořením a kapkou balzamika vás mile překvapí svou harmonií. Skvělý tip, jak chutně zpracovat sezónní zeleninu.

Ingredience
2 porce
  • 4 žluté patizony
  • kus cukety
  • kousek žluté papriky
  • sklenička vařených bílých fazolí
  • 1 menší cibule
  • česnek
  • olej
  • špetka kurkumy
  • špetka černuchy
  • špetka kmínu
  • špetka fenyklového semínka
  • špetka černého hořčičného semínka
  • půl skleničky balzamika
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá cibulka

V každém těhotenství naberu 20-25 kg. Děti mám tři a s váhou to nebylo snadné. Nechala jsem si udělat jídelníček. Pak...

Recept na žlutý patizon na balzamiku

  1. Nakrájejte na kusy patizon, papriku a cibuli na plátky. Dejte na pánev s olejem, kmínem, černuchou, hořčičným a fenyklovým semínkem. Osmahněte, až patizon a cibule trochu zezlátnou.
  2. Poté přidejte nasekaný česnek, cuketu a znovu osmahněte.
  3. Osolte, přidejte vařené fazole, kurkumu a podlijte balzamikem. Opepřete, promíchejte a duste.
  4. Podávejte s rýží a posypejte čerstvou cibulkou.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Podávejte třeba s rýží jako na fotografii.
  • Čtěte složení při nákupu balzamika.

Obměna

  • Nemáte-li patizon, použijte více cukety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Keďže som nemala pavilón, použila som dyňu. Ku koncu som pridala aj čerstvý špenát. Príloha bola basmati ryža. Veľmi som si pochutila!

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Patizonová omáčka

Malá vzpomínka na mé dětství, kdy moje babička připravovala “těkvicový a fazolkový prívarok”. Já použila bílý patizon, protože se mu letos hodn...

Letní kari

Tohle jídlo bylo opravdu sametové pohlazení. Jedli jsme ho vlažné kvůli letnímu horku, ale bylo opravdu vynikající. Lehké, ale syté, krémové, plné a barevn...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Pečená pohanka

Zapečená pohanka s houbami. Výborné a jednoduché podzimní jídlo, jehož chuť vás určitě nezklame.

Zimní kořeněný talíř

Tohle jídlo příjemně zahřeje i nasytí. Lehký rychlý pokrm, který v chladných zimních dnech přijde vhod.