Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Bezlepkova buchta

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Během dvaceti let hledání cesty k lepší postavě a zdraví jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné a nic nefungovalo. S...

Původní recept na tuhle buchtu je od p. Těrešové, ale upravila jsem ho na bezlepkový a dětský.

Ingredience a pomůcky

  • 1 hrnek jáhlové hladké mouky
  • 1 hrnek kukuřičné hladké mouky
  • 1 hrnek rýžové celozrnné mouky
  • 1 hrnek nasekaných nebo namletých ořechů
  • 1 hrnek sladěnky (stačí i méně nebo sirup pro úplně bezlepkáře)
  • 2 šálky nastrouhaných oloupaných jablek (stačí nahrubo)
  • lžička skořice
  • 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátu
  • špetka soli

Postup
Smícháme suché ingredience, obalíme v nich nastrouhané jablko, přidáme slad/sirup a pak dolejeme vodou nebo obilným mlékem do konsistence hustší krupicové kaše.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme jakoukoliv polohrubou moukou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické rady
Tuto buchtu má moje dcera moc rada k svačině, zůstane měkká 2/3 dny a moc nedrolí, tak ji dělám často. Vyborná je i s karobovou náplní nebo polevou a posypaná oříšky.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi hrnkem a šálkem? Děkuji

Zkoušel někdo mrkev, dýni nebo cuketu místo jablek?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

45
120

Bezlepkové pohankové lívance

Tak dobré a přitom bez mouky! Tyhle zdravé lívance jsou bez lepku, z pohanky a rýže s mrkví a ořechy. Jednoduchý recept, který potěší nejen vegany a bezlep...

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno se...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...

Jahodový želé dezert (bez lepku)

Jahodová varianta na náš oblíbený bezlepkový dezert je velmi osvěžující. Když se podává vychlazený, hravě uspokojí chuť na zmrzlinu. Naše varianta je opět ...

Jednoduchá melounová zmrzlina bez cukru

Fantastická melounová zmrzlina je taaak jednoduchá. Potřebujete na ní jen meloun! Můžete si ji vylepšit a upravit, máme pro vás několik typů, jak na to.