Na těsto:
- 200 g pohankové mouky
- 100 g rýžové mouky
- 4 lžíce rýžového kvásku
- 5 lžic rýžového sirupu
- 2 lžíce rýžového oleje
- lžíce namleté skořice
- špetka soli
- švestky
Na drobenku:
- malý hrnek bezlepkových ovesných vloček
- 1/2 hrnku mandlové mouky
- rýžový olej
- rýžový sirup
Postup
- Smícháme ingredience na těsto a přidáme vlažnou vodu tak, aby nám vznikla hustší kaše.
- Těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech, přidáme půlené švestky a necháme zhruba 3,5 h kvasit.
- Vytvoříme si drobenku – množství oleje a sirupu volte podle chuti a konzistence, drobenka by se měla sypat.
- Drobenkou posypeme koláč a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut (kontrolujeme špejlí).
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Mouky si můžete namlít doma na mlýnku, nebo koupit ve zdravé výživě.
Obměna
- Pokud nedržíte striktní bezlepkovou dietu, můžete použít i lepkový kvásek.
- Švestky můžete vyměnit za jiné ovoce – rybíz, jahody, maliny, meruňky aj.
Děti
- Tento koláč je vhodný pro děti od 2 let. Pokud jsou ale zvyklé jíst sladké nebo pečivo, můžete je dát i dříve.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Na celý víkend byla výborná svačina 🙂
Testování nového koláče dopadlo na výbornou 🙂