- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 červená řepa
- 1 hrnek běžné čočky
- 1/4 hrnku slunečnicových semínek
- 1 hrnek zeleninového vývaru nebo horká voda
- umeocet
- sůl
- olej
Jak připravit čočku s řepou
- Čočku na hodinu namočíme a uvaříme v čerstvé vodě v běžném hrnci do změknutí (20-30 minut), lze i bez namáčení.
- Cibuli, mrkev a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na větší kostky.
- V hrnci rozpálíme na dně olej, vložíme cibuli, mrkev a řepu, osolíme. Společně chvíli restujeme, aby se zelenina opekla po všech stranách.
- Pak přidáme uvařenou čočku a opraná slunečnicová semínka.
- Podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo horkou vodou a vaříme do změknutí zeleniny.
- Na závěr rozmixujeme tyčkovým mixérem a ochutíme umeoctem.
Obměna
- Místo běžné čočky můžeme použít červenou, zelenou anebo jinou luštěninu.
Kombinujeme
- Pokud chceme kompletní talíř, přidáme ještě obilovinu a kvašenou zeleninu. Na fotce jsou kroupy se strouhanou mrkví.
Děti
- Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme sůl a dochucovadla.
- Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s ochucovadly.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
s celozrnnou rýží, jarní cibulkou, bylinkami ze zahrádky, mungo klíčky a salátkem (salát z místní farmy, umeocet, olivový olej a slunečnicová zrníčka)
Sobotní oběd 🙏