Postup
- Na oleji zpěníme cibuli, posolíme větší špetkou soli.
- Přidáme protlačený česnek a na kostičky nakrájený tempeh a orestujeme.
- Vsypeme veškeré koření a nasucho ještě chvilku restujeme.
- Vložíme kapustičky nakrájené na poloviny a kousky brokolice a zalijeme kokosovým mlékem.
- Vaříme cca 5-7 minut, do změknutí zeleniny. Dle chuti ještě dochutíme.
- Podáváme s rýží nebo jinou obilovinou.
Praktické
- Pokud místo kokosového mléka chcete použít kokosovou smetanu, tak zeleninu zalijte místo mléka vodou a smetanu dejte až bude jídlo hotové (vypnutý sporák), aby se smetana nesrazila.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójový tempeh nebo ho vyměnte za luštěninu, tato směs je skvělá např. s cizrnou.
Obměna
- Zeleninu můžete obměnit dle chuti a využít tak zbytky zeleniny, které potřebujete spotřebovat. Výborný je např. květák nebo cuketa.
- Místo tempehu můžete použít i uzené tofu nebo třeba cizrnu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Vyborny, diky!
Ahoj. Také musím recept moc pochválit. Já neměla růžičkovou kapustu, tak jsem dala obyčejnou, a tempeh jsem nahradila cizrnovým humusem. Kokosové mléko to celé úžasně zjemnilo. 👍