- 0,5 hrsti uvařené čočky
- hrst uvařených jáhel
- 1 cibule
- sůl
- 1 lžíce oleje
- hrst květáku
- bazalka
- drcený kmín
- 1/4 červené nebo zelené papriky
- k dochucení: umeocet, shoyu
Postup
- Na kostky nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Osolíme větší špetkou soli.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku.
- Květák si uvaříme na páře, nakrájíme a přidáme k cibuli.
- Přidáme koření (bazalka, kmín) a trochu shoyu.
- Všechno orestujeme a zamícháme s uvařenými jáhlami a čočkou.
- Případně ještě dochutíme umeoctem nebo shoyu.
Praktické
Salát je možné jíst jak teplý, tak i studený. Pak k němu vždy přidejte dostatek čerstvé nebo fermentované zeleniny. Výborné je hlavně na zimu tento salát (třeba posypaný semínky) zapéct v troubě, nakrájet a vzít s sebou na cesty.
Obměna
V tomto receptu jsou moc chutné i žampiony. Můžete přidat také česnek nebo různé druhy koření. Můžete vyzkoušet i jiné obiloviny nebo zeleninu. Dejte nám vědět vaše varianty tohoto salátu! :-)
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Pohled na všechny porce 😀
Tak tentokrát to celý víkend jedu pro celou rodinu ve třech porcích. Za chvilku syn odjíždí do Prahy, tak je potřeba na cestu doplnit trochu paliva 😀