Recept na letní kari
- Do pánve nalijte olej, přidejte kmín a fenykl dle chuti, nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev. Jemně orestujte. Ke konci posypejte paprikou a orestujte ještě několik sekund.
- Přidejte trochu vody, osolte, promíchejte, přikryjte poklicí, snižte plamen a vařte, dokud mrkev nebude napůl uvařená.
- Přidejte prolisovaný česnek, cuketu, kurkumu a koriandr a pokračujte ve vaření. V případě potřeby přidejte trochu vody.
- Ke konci přidejte uvařené fazole borlotti, promíchejte, zalijte kokosovým mlékem, promíchejte, zvyšte plamen a vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nakonec přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.
- Posypejte pažitkou, bazalkou a troškou jalapeña.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Po přidání citronové šťávy jídlo již nevařte.
Obměna
- Použijte jakékoliv cukety.
- Jalapeňo můžete vynechat.
- Můžete použít jakékoliv fazole. Borlotti nahradí např. fazole pinto.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Komentáře
Vynikající chuť. Neměla jsem namočenou fazoli ani cizrnu, tak jsem použila červenou čočku a nemělo to chybu. Bezva recept.
Vierko, další povedený recept, moc jsem si pochutnala, před chvílí uvařeno a snězeno. Místo fazolí jsem dala cizrnu, kterou jsem měla uvařenou. Děkuju!