Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Letní rýže

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna léto

Léto je tady a s ním spousta barevné zeleniny. Pokud máte rádi kontrasty na talíři, tohle jídlo vám udělá radost. Cibulka s okurkou dají talíři šmrnc.

Ingredience
  • kus lilku
  • kus cukety
  • zelené fazolky
  • žlutý patizon
  • černucha
  • slunečnicové semínko
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • umeocet
  • celozrnná rýže Baldo
Na zálivku:
  • okurka
  • červená cibule
  • rýžový sirup
  • tamari

Martina známe díky jeho komentářům a fotkám v kurzu Vánoce jinak. Už vloni byly jeho pokrmy a nápady k nepřehlédnutí,...

Recept na letní zeleninové rizoto

  1. Na pánev s olejem dejte černuchu, nakrájený patizon, slunečnicové semínko, papriku, cuketu, lilek, osolte promíchejte a osmahněte. Není třeba podlévat.
  2. Fazolky uvařte a propláchněte studenou vodou.
  3. Když je zelenina na pánvi osmahnutá, přidejte nakrájené fazolky, opepřete, promíchejte, dochuťte umeoctem.
  4. Přidejte vařenou rýži, promíchejte, zvyšte plamen a znovu prudce povařte.
  5. Do malé misky nasekejte cibuli, okurku, zalijte troškou tamari, přidejte trochu rýžového sirupu a promíchejte.
  6. Naservírujte rýži a polijte povrch zálivkou.

Praktické

  • Nemusíte nic vážit, řiďte se počtem strávníků.
  • Fazolky nemusíte proplachovat, ale udrží si tím pěknou barvu.

Obměna

  • Použila jsem jak zelené, tak žluté fazolky, žlutý patizon, ale použijte co máte.
  • Můžete použít jakoukoliv celozrnnou rýži vhodnou na klasické rizoto.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Rýže s pečeným patizonem

Máte patizon a nevíte, jak byste ho připravili? Vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom velmi lahodný recept a určitě si pochutnáte.

Gratinovaný tempeh s krémem

Jemný krém z patizonu, který skvěle ladí ke křupavému pečenému tempehu. Pokud máte patizon a nevíte, jak ho připravit, určitě zkuste tento recept.

Rizoto s šafránovým sosíkem

Citrónová štáva a čerstvě namletý pepř perfektně kontrastují sladkosti pokrmu, barva a vůně šafránu dodá svěžost a potěší i oko.

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...