- 1 bílý patizon
- cizrna
- okurka
- cibule
- cherry rajčátka
- paprika Murasaki
- slunečnicové semínko
- bazalka
- olivový olej
- jablečný ocet
- bazalka
- sůl
- pepř
Recept na patizonový salát
- Patizon oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na kostky.
- Na pánev dejte olej a patizon osmahněte do zlatova bez podlévání. Na savém papíru nechte vychladnout.
- Osmahněte slunečnicové semínko.
- Do misky dejte nakrájenou okurku, papriku Murasaki, rajčátka, vařenou cizrnu a opražená slunečnicová semínka.
- Přidejte patizon, pokapejte olivovým olejem, jablečným octem, opepřete, osolte a promíchejte. Nakonec přidejte bazalku.
Praktické
- Nic nemusíte vážit, vše od oka a podle chuti.
- Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.
Obměna
- Použila jsem moje černé papriky Murasaki, samozřejmě je můžete nahradit jakoukoliv paprikou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář