Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Pavoučí hummus

Uvařeno

Hummus je oblíbeným občerstvením každé oslavy. Na halloween ho ale doporučujeme vhodně strašidelně ozdobit :-) Přidejte syrové nebo pečené hranolky se zeleniny a skvělá halloweenská dobrota je na světě.

Ingredience
  • 250 g vařené cizrny nebo světlých fazolí
  • 1 lžíce tahini
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/4-1/2 lžičky mletého římského pepře
  • sůl nebo umeocet dle chuti
  • voda nebo vývar z luštěnin na doředění
  • na obarvení: 1 kapsle živočišného uhlí (nebo udělat druhý hummus z vařených černých fazolí nebo černé čočky)

Hubnutí nebylo vůbec prioritou, toužila jsem zbavit se léků a potíží. Výsledkem je, že se mi po šesti letech neměnné ...

Jak připravit cizrnový hummus

  1. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu.
  2. Pokud by byl hummus moc hustý, přidáváme do mixéru vývar z luštěnin nebo vodu.
  3. Ochutnáme a dochutíme umeoctem nebo solí.
  4. Odebereme si 3 lžíce hummusu, obarvíme uhlím. Pokud uhlí nemáme, vyrobíme další úplně stejný hummus (můžeme snížit množství všech ingrediencí), jen místo cizrny použijeme vařené černé fazole nebo vařenou černou čočku a tímto hummusem zdobíme.
  5. Obarvenou část přendáme lžící do pytlíku, ustřihneme konec a na hummus nakreslíme pavoučí síť.
  6. Můžeme ozdobit i pavoukem z černých oliv.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Podávejte například s pečenou zeleninou nebo hranolkami syrové zeleniny.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Domácí jablečný ocet – jak ho snadno vyrobit krok po kroku

Jablíček je všude plno – vyrobte si z nich snadno a rychle domácí jablečný ocet za pár korun. Je výborným dochucovadlem do salátů, omáček, polévek, m...
24
10

9 nápadů, jak využít v kuchyni červenou řepu!

Máte na zahrádce nebo v lednici spoustu řepy a nevíte, co s ní? Teď už budete vědět.

Dýňové spätzle – halušky

Halušky neboli spätzle, tentokrát v podzimním provedení. Jednoduché a poměrně rychlé.

Mrkvové čatní se zázvorem

Mrkev je zdravá a chutná zelenina. Způsobů, jak ji zužitkovat, je mnoho. Toto čatní je velmi pikantní a dochutí skvěle vaše pokrmy. Výborně se hodí pro zvl...

Bezinkový čaj na posílení imunity

Bezinky posilují náš organismus, chrání proti virům a pomáhají při nachlazení, fungují jako přírodní analgetikum proti bolestem nervového původu. Ale hlavn...

Deprese: Cesty k uzdravení

“Mám z toho depku,” říkávaly jsme si s kamarádkami pokaždé, když nás něco trápilo. Už jen to vyslovení nám často ulevilo. Skutečná deprese ovše...