Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto na balzamiku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou červenou čekankou. Italská klasika jinak.

Ingredience
  • 180 g rýže baldo
  • 1 malé červené radicchio (salátová čekanka)
  • 1 menší cibule
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • balzamiko
  • olej

Před časem jsem tu řešila chornický zánět močových cest. Trval 17 let! Antibiotika jsem brala i 3x do měsíce. Bolest ...

Recept na rizoto na balzamiku

  1. Dejte vařit rýži. Hnědá rýže baldo potřebuje 40 minut.
  2. Na oleji osmahněte cibulku a nechte jí trošku zkaramelizovat.
  3. Přidejte radicchio nakrájené na proužky, osolte, opepřete a asi 1 minutu poduste.
  4. Uvařenou rýži přidejte na pánev, promíchejte a několik minut poduste.
  5. Pokropte balzamikem, zvyšte plamen, promíchejte pár minut na vysokém plameni a servírujte.
  6. Povrch můžete kvůli barvě posypat syrovým radicchiem a petrželkou.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Při nákupu balzamika čtěte složení, je jich strašně moc, ale ne všechny jsou bez cukru a nebo barviva.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou na rizoto.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Patizonová omáčka

Malá vzpomínka na mé dětství, kdy moje babička připravovala “těkvicový a fazolkový prívarok”. Já použila bílý patizon, protože se mu letos hodn...

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Nadívané Portobello

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohro...