Brokolice se seitanem je dobrá kombinace. Když se přidá trochu koření a trochu zelené zeleniny, dostanete chuťovku ala čína. Opět jedno z jídel, které máte za pár minut na stole.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1/2 brokolice
  • kousek bílého zelí
  • 1/3 cukety
  • 3 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • koření: špetka sladké papriky, špetka křížového kmínu
  • trochu vody na podlití

Recept na seitan s brokolicí

  1. Očistíme a nakrájíme zeleninu – česnek nasekáme nadrobno, cibuli, zelí a cuketu na nakrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na malé růžičky, žampiony na plátky.
  2. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  3. Přidáme ostatní zeleninu, žampiony, seitan pokrájený na menší kousky, česnek, sojovou omáčku a koření.
  4. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme za stálého prohazování do změknutí zeleniny. cca 10 minut.

Praktické

  • Zeleninu chceme křupavou, proto restujeme zprudka na minimu vody a mícháme, aby se nezpálila.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Místo seitanu můžete použít také tofu nebo tempeh pro bezlepkovou variantu.
  • Česnek můžeme nahradit šťávou z nastrouhaného zázvoru.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.

Kombinujeme

  • Perfektně se hodí k rýžovým nudlím, ale můžeme použít i jakékoli jiné těstoviny nebo uvařené obilí.

Děti a seitan

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Moje telo krochkalo blahom (Ľubica)

Ľubica: Ahojte, srdečne Vás pozdravujem a želám všetko naj....

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Priateĺ si sám od seba dáva dni bez masa (Michaela)

Michaela: Čo na to okolie? Keď rozprávam rodičom, čo...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...
  1. Manžel sabotuje brokolici, takže ji nechtějí ani děti… uvařila jsem si ji tedy aspoň zvlášť a zamíchala dodatečně. Starší dcera vytřídila ještě cuketu, syn cuketu a houby, mladší dcera plivala vše, co nebyly nudle 😂 ale všichni chtěli jíst hůlkami!

  2. Moc jsme si pochutnali na seitanu s brokolicí, ráno polévka s dýni a amarantem – dnes poprvé amarant, svačinka horké jablečné pyré, večer chléb, cizrnová pomazánka s červenou řepou.

    • Jestli máš přístup k chlebovníku, tak klidně, ale mě teda jako maso nechutná i když ho mám moc ráda.

      • Paradoxne lahsie tu v ch zozenies chlebovnik ako seitan alebo tempeh :) Sice je dostupny iba v konzervach, no som rada, ze aspon nieco. Jedine tofu s roznymi prichutami nie je problem kupit v kazdych potravinach, ale s jeho chutou sa neviem skamaratit. A obchodiky so zdravou vyzivou su tu len fantasticky sen :) Nehladam ale, cim nahradit chut masa, len ako si poradit s receptami, v ktorych sa pouziva seitan alebo tempeh a nejest pritom stale dookola len tofu

  3. Dobrý den, vařila jsem již 2x, moc nám chutnalo. Ale chci se zeptat, nevíte někdo jak dlouho vydrží otevřený seitan speciál od SUNFOOD v ledničce?

    • Den dva určitě, déle u nás neměl šanci :-) Ale dala bych ho do zavřené skleničky.

  4. Vařila jsem včera, výborné, i manžel si pochutnal. Dělala jsem k tomu ale rýžové nudle a ty se mitak jako slepily do jedné hmoty :-) Co s tím??? Vařila jsem je 2 minuty, pak scedila, nechala asi 10 minut a pak jsem se je snažila orestovat, ale to při té jejich konzistenci moc nešlo. Restovala jsem je zvlášť. Příště bych to asi hodila k té zelenině a seitanu. Jak to udělat, aby se neslepily a byly víc nudlovité?

    • U těstovin se mi vyplatí dodržovat návod a ten tedy bývá různý i u různých výrobců rýžových těstovin. Po uvaření je proplachují studenou vodou, aby se už víc nevařily a tedy neslepily. Ještě se dají připravit tak, že se do vroucí vody jen namočí a po cca 10 minutách scedí a propláchnou, tak by se neměly rozvařit vůbec.

  5. Vařím se zpožděním až dnes. Nikdy jsem seitan nejedla, byla jsem zvědavá jaký to bude ? .. Za mě moc dobré, jen jsem přidala víc česneku

    • Gratuluji k setinové premiéře :) U nás doma rozhodně platí čím více cibule a česneku, tím lepší :-)

  6. Tak seitan jsem nesehnala, koupila jsem si Ďobáčky, poprvé a musím říct, že mě velice mile překvapily svou chutí. Jsou připravené ke konzumaci, prý se dají jíst i studené. Takže nevím jak se seitanem ale s ďobáčky určitě za 1*. :-)

  7. ..Evi tak moje lednice přesně nabízela zbytky těchto potravin, takže volba dnešního oběda byla jasná. Výborný děkuji. Jen si tam asi příště přidám trochu červeného kari aby to mělo šmrnc

  8. Zobrazit všech 43 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHostina s Vladimírem Kafkou
Další článekKváskový chléb od Blan Che