Brokolice se seitanem je dobrá kombinace. Když se přidá trochu koření a trochu zelené zeleniny, dostanete chuťovku ala čína. Opět jedno z jídel, které máte za pár minut na stole.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1/2 brokolice
  • kousek bílého zelí
  • 1/3 cukety
  • 3 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • koření: špetka sladké papriky, špetka křížového kmínu
  • trochu vody na podlití

Recept na seitan s brokolicí

  1. Očistíme a nakrájíme zeleninu – česnek nasekáme nadrobno, cibuli, zelí a cuketu na nakrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na malé růžičky, žampiony na plátky.
  2. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  3. Přidáme ostatní zeleninu, žampiony, seitan pokrájený na menší kousky, česnek, sojovou omáčku a koření.
  4. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme za stálého prohazování do změknutí zeleniny. cca 10 minut.

Praktické

  • Zeleninu chceme křupavou, proto restujeme zprudka na minimu vody a mícháme, aby se nezpálila.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Česnek můžeme nahradit šťávou z nastrouhaného zázvoru.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.

Kombinujeme

  • Perfektně se hodí k rýžovým nudlím, ale můžeme použít i jakékoli jiné těstoviny nebo uvařené obilí.

Děti a seitan

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Dobrý den, vařila jsem již 2x, moc nám chutnalo. Ale chci se zeptat, nevíte někdo jak dlouho vydrží otevřený seitan speciál od SUNFOOD v ledničce?

    • Den dva určitě, déle u nás neměl šanci 🙂 Ale dala bych ho do zavřené skleničky.

  2. Vařila jsem včera, výborné, i manžel si pochutnal. Dělala jsem k tomu ale rýžové nudle a ty se mitak jako slepily do jedné hmoty 🙂 Co s tím??? Vařila jsem je 2 minuty, pak scedila, nechala asi 10 minut a pak jsem se je snažila orestovat, ale to při té jejich konzistenci moc nešlo. Restovala jsem je zvlášť. Příště bych to asi hodila k té zelenině a seitanu. Jak to udělat, aby se neslepily a byly víc nudlovité?

    • U těstovin se mi vyplatí dodržovat návod a ten tedy bývá různý i u různých výrobců rýžových těstovin. Po uvaření je proplachují studenou vodou, aby se už víc nevařily a tedy neslepily. Ještě se dají připravit tak, že se do vroucí vody jen namočí a po cca 10 minutách scedí a propláchnou, tak by se neměly rozvařit vůbec.

  3. Vařím se zpožděním až dnes. Nikdy jsem seitan nejedla, byla jsem zvědavá jaký to bude ? .. Za mě moc dobré, jen jsem přidala víc česneku

    • Gratuluji k setinové premiéře 🙂 U nás doma rozhodně platí čím více cibule a česneku, tím lepší 🙂

  4. Tak seitan jsem nesehnala, koupila jsem si Ďobáčky, poprvé a musím říct, že mě velice mile překvapily svou chutí. Jsou připravené ke konzumaci, prý se dají jíst i studené. Takže nevím jak se seitanem ale s ďobáčky určitě za 1*. 🙂

  5. ..Evi tak moje lednice přesně nabízela zbytky těchto potravin, takže volba dnešního oběda byla jasná. Výborný děkuji. Jen si tam asi příště přidám trochu červeného kari aby to mělo šmrnc

  6. Zobrazit všech 15 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHostina s Vladimírem Kafkou
Další článekKváskový chléb od Blan Che