Brokolice se seitanem je dobrá kombinace. Když se přidá trochu koření a trochu zelené zeleniny, dostanete chuťovku ala čína. Opět jedno z jídel, které máte za pár minut na stole.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1/2 brokolice
  • kousek bílého zelí
  • 1/3 cukety
  • 3 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • koření: špetka sladké papriky, špetka křížového kmínu
  • trochu vody na podlití

Recept na seitan s brokolicí

  1. Očistíme a nakrájíme zeleninu – česnek nasekáme nadrobno, cibuli, zelí a cuketu na nakrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na malé růžičky, žampiony na plátky.
  2. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  3. Přidáme ostatní zeleninu, žampiony, seitan pokrájený na menší kousky, česnek, sojovou omáčku a koření.
  4. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme za stálého prohazování do změknutí zeleniny. cca 10 minut.

Praktické

  • Zeleninu chceme křupavou, proto restujeme zprudka na minimu vody a mícháme, aby se nezpálila.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Česnek můžeme nahradit šťávou z nastrouhaného zázvoru.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.

Kombinujeme

  • Perfektně se hodí k rýžovým nudlím, ale můžeme použít i jakékoli jiné těstoviny nebo uvařené obilí.

Děti a seitan

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Moja rodina je novou kuchyňou nadšená (Petra)

Petra: S Jíme Jinak jem už takmer tri mesiace...

Po 10 dnech jsem zhubla 2,5 kg, nechybí mi káva ani sladké (Zdenka)

Zdenka: Milá Evo, po 10 dnech do plavek jsem...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...
  1. Dobrý den, vařila jsem již 2x, moc nám chutnalo. Ale chci se zeptat, nevíte někdo jak dlouho vydrží otevřený seitan speciál od SUNFOOD v ledničce?

    • Den dva určitě, déle u nás neměl šanci :-) Ale dala bych ho do zavřené skleničky.

  2. Vařila jsem včera, výborné, i manžel si pochutnal. Dělala jsem k tomu ale rýžové nudle a ty se mitak jako slepily do jedné hmoty :-) Co s tím??? Vařila jsem je 2 minuty, pak scedila, nechala asi 10 minut a pak jsem se je snažila orestovat, ale to při té jejich konzistenci moc nešlo. Restovala jsem je zvlášť. Příště bych to asi hodila k té zelenině a seitanu. Jak to udělat, aby se neslepily a byly víc nudlovité?

    • U těstovin se mi vyplatí dodržovat návod a ten tedy bývá různý i u různých výrobců rýžových těstovin. Po uvaření je proplachují studenou vodou, aby se už víc nevařily a tedy neslepily. Ještě se dají připravit tak, že se do vroucí vody jen namočí a po cca 10 minutách scedí a propláchnou, tak by se neměly rozvařit vůbec.

  3. Vařím se zpožděním až dnes. Nikdy jsem seitan nejedla, byla jsem zvědavá jaký to bude ? .. Za mě moc dobré, jen jsem přidala víc česneku

    • Gratuluji k setinové premiéře :) U nás doma rozhodně platí čím více cibule a česneku, tím lepší :-)

  4. Tak seitan jsem nesehnala, koupila jsem si Ďobáčky, poprvé a musím říct, že mě velice mile překvapily svou chutí. Jsou připravené ke konzumaci, prý se dají jíst i studené. Takže nevím jak se seitanem ale s ďobáčky určitě za 1*. :-)

  5. ..Evi tak moje lednice přesně nabízela zbytky těchto potravin, takže volba dnešního oběda byla jasná. Výborný děkuji. Jen si tam asi příště přidám trochu červeného kari aby to mělo šmrnc

  6. Zobrazit všech 28 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHostina s Vladimírem Kafkou
Další článekKváskový chléb od Blan Che