Brokolice se seitanem je dobrá kombinace. Když se přidá trochu koření a trochu zelené zeleniny, dostanete chuťovku ala čína. Opět jedno z jídel, které máte za pár minut na stole.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1/2 brokolice
  • kousek bílého zelí
  • 1/3 cukety
  • 3 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • koření: špetka sladké papriky, špetka křížového kmínu
  • trochu vody na podlití

Recept na seitan s brokolicí

  1. Očistíme a nakrájíme zeleninu – česnek nasekáme nadrobno, cibuli, zelí a cuketu na nakrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na malé růžičky, žampiony na plátky.
  2. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  3. Přidáme ostatní zeleninu, žampiony, seitan pokrájený na menší kousky, česnek, sojovou omáčku a koření.
  4. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme za stálého prohazování do změknutí zeleniny. cca 10 minut.

Praktické

  • Zeleninu chceme křupavou, proto restujeme zprudka na minimu vody a mícháme, aby se nezpálila.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Česnek můžeme nahradit šťávou z nastrouhaného zázvoru.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.

Kombinujeme

  • Perfektně se hodí k rýžovým nudlím, ale můžeme použít i jakékoli jiné těstoviny nebo uvařené obilí.

Děti a seitan

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...
  1. Dobrý den, vařila jsem již 2x, moc nám chutnalo. Ale chci se zeptat, nevíte někdo jak dlouho vydrží otevřený seitan speciál od SUNFOOD v ledničce?

    • Den dva určitě, déle u nás neměl šanci :-) Ale dala bych ho do zavřené skleničky.

  2. Vařila jsem včera, výborné, i manžel si pochutnal. Dělala jsem k tomu ale rýžové nudle a ty se mitak jako slepily do jedné hmoty :-) Co s tím??? Vařila jsem je 2 minuty, pak scedila, nechala asi 10 minut a pak jsem se je snažila orestovat, ale to při té jejich konzistenci moc nešlo. Restovala jsem je zvlášť. Příště bych to asi hodila k té zelenině a seitanu. Jak to udělat, aby se neslepily a byly víc nudlovité?

    • U těstovin se mi vyplatí dodržovat návod a ten tedy bývá různý i u různých výrobců rýžových těstovin. Po uvaření je proplachují studenou vodou, aby se už víc nevařily a tedy neslepily. Ještě se dají připravit tak, že se do vroucí vody jen namočí a po cca 10 minutách scedí a propláchnou, tak by se neměly rozvařit vůbec.

  3. Vařím se zpožděním až dnes. Nikdy jsem seitan nejedla, byla jsem zvědavá jaký to bude ? .. Za mě moc dobré, jen jsem přidala víc česneku

    • Gratuluji k setinové premiéře :) U nás doma rozhodně platí čím více cibule a česneku, tím lepší :-)

  4. Tak seitan jsem nesehnala, koupila jsem si Ďobáčky, poprvé a musím říct, že mě velice mile překvapily svou chutí. Jsou připravené ke konzumaci, prý se dají jíst i studené. Takže nevím jak se seitanem ale s ďobáčky určitě za 1*. :-)

  5. ..Evi tak moje lednice přesně nabízela zbytky těchto potravin, takže volba dnešního oběda byla jasná. Výborný děkuji. Jen si tam asi příště přidám trochu červeného kari aby to mělo šmrnc

  6. Zobrazit všech 28 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHostina s Vladimírem Kafkou
Další článekKváskový chléb od Blan Che