Brokolice se seitanem je dobrá kombinace. Když se přidá trochu koření a trochu zelené zeleniny, dostanete chuťovku ala čína. Opět jedno z jídel, které máte za pár minut na stole.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1/2 brokolice
  • kousek bílého zelí
  • 1/3 cukety
  • 3 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • koření: špetka sladké papriky, špetka křížového kmínu
  • trochu vody na podlití

Recept na seitan s brokolicí

  1. Očistíme a nakrájíme zeleninu – česnek nasekáme nadrobno, cibuli, zelí a cuketu na nakrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na malé růžičky, žampiony na plátky.
  2. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  3. Přidáme ostatní zeleninu, žampiony, seitan pokrájený na menší kousky, česnek, sojovou omáčku a koření.
  4. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme za stálého prohazování do změknutí zeleniny. cca 10 minut.

Praktické

  • Zeleninu chceme křupavou, proto restujeme zprudka na minimu vody a mícháme, aby se nezpálila.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Česnek můžeme nahradit šťávou z nastrouhaného zázvoru.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.

Kombinujeme

  • Perfektně se hodí k rýžovým nudlím, ale můžeme použít i jakékoli jiné těstoviny nebo uvařené obilí.

Děti a seitan

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Dobrý den, vařila jsem již 2x, moc nám chutnalo. Ale chci se zeptat, nevíte někdo jak dlouho vydrží otevřený seitan speciál od SUNFOOD v ledničce?

    • Den dva určitě, déle u nás neměl šanci 🙂 Ale dala bych ho do zavřené skleničky.

  2. Vařila jsem včera, výborné, i manžel si pochutnal. Dělala jsem k tomu ale rýžové nudle a ty se mitak jako slepily do jedné hmoty 🙂 Co s tím??? Vařila jsem je 2 minuty, pak scedila, nechala asi 10 minut a pak jsem se je snažila orestovat, ale to při té jejich konzistenci moc nešlo. Restovala jsem je zvlášť. Příště bych to asi hodila k té zelenině a seitanu. Jak to udělat, aby se neslepily a byly víc nudlovité?

    • U těstovin se mi vyplatí dodržovat návod a ten tedy bývá různý i u různých výrobců rýžových těstovin. Po uvaření je proplachují studenou vodou, aby se už víc nevařily a tedy neslepily. Ještě se dají připravit tak, že se do vroucí vody jen namočí a po cca 10 minutách scedí a propláchnou, tak by se neměly rozvařit vůbec.

  3. Vařím se zpožděním až dnes. Nikdy jsem seitan nejedla, byla jsem zvědavá jaký to bude ? .. Za mě moc dobré, jen jsem přidala víc česneku

    • Gratuluji k setinové premiéře 🙂 U nás doma rozhodně platí čím více cibule a česneku, tím lepší 🙂

  4. Tak seitan jsem nesehnala, koupila jsem si Ďobáčky, poprvé a musím říct, že mě velice mile překvapily svou chutí. Jsou připravené ke konzumaci, prý se dají jíst i studené. Takže nevím jak se seitanem ale s ďobáčky určitě za 1*. 🙂

  5. ..Evi tak moje lednice přesně nabízela zbytky těchto potravin, takže volba dnešního oběda byla jasná. Výborný děkuji. Jen si tam asi příště přidám trochu červeného kari aby to mělo šmrnc

  6. Zobrazit všech 15 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHostina s Vladimírem Kafkou
Další článekKváskový chléb od Blan Che