Domácí zdravé Toffifee bez cukru, vajec a mléka. Super svačinka pro mlsné jazýčky nebo nápad na domácí bonboniéru.
Ingredience
  • 1 velká lžíce pevného kokosového krému (já použila Kokosnuss-Creme)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžíce kešu másla
  • trochu vanilky
  • domácí čokoláda/kvalitní hořká čokoláda
  • opražené lískové oříšky

Jak připravit domácí toffifee

  1. V malém hrnci přivedeme pomalu k varu kokosovou smetanu smíchanou s kokosovým olejem a rýžovým sirupem a pár minut necháme povařit na mírném plameni.
  2. Hrnec odstavíme z ohně a vmícháme kešu máslo a vanilku. Mícháme dokud směs nebude hladká.
  3. Směs nalijeme do silikonových formiček, vložíme lískový oříšek (nebo dva) a necháme v lednici ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, rozpustíme si kvalitní hořkou čokoládu a trochu ji nalijeme do každé formičky
  5. Necháme v lednici ztuhnout a v lednici také Toffifee skladujeme.

Praktické

  • Z těchto Toffifee můžeme vytvořit domácí bonboniéru.
  • Skladujte v lednici.

Obměna

  • Místo kešu másla můžete použít i jiné oříškové máslo.
  • Rýžový sirup můžete nahradit za jiný obilný sirup.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • U nas ho maji ve zdrave vyzive.. Da se sehnat i online. Jinak ho pouzivam i jako polevu na dorty, da se pekne vyslehat s vodou do hladkeho kremu 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní pohankový kuba
Další článekStudentská směs v čokoládě