Domácí zdravé Toffifee bez cukru, vajec a mléka. Super svačinka pro mlsné jazýčky nebo nápad na domácí bonboniéru.

Ingredience
  • 1 velká lžíce pevného kokosového krému (já použila Kokosnuss-Creme)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžíce kešu másla
  • trochu vanilky
  • domácí čokoláda/kvalitní hořká čokoláda
  • opražené lískové oříšky

Jak připravit domácí toffifee

  1. V malém hrnci přivedeme pomalu k varu kokosovou smetanu smíchanou s kokosovým olejem a rýžovým sirupem a pár minut necháme povařit na mírném plameni.
  2. Hrnec odstavíme z ohně a vmícháme kešu máslo a vanilku. Mícháme dokud směs nebude hladká.
  3. Směs nalijeme do silikonových formiček, vložíme lískový oříšek (nebo dva) a necháme v lednici ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, rozpustíme si kvalitní hořkou čokoládu a trochu ji nalijeme do každé formičky
  5. Necháme v lednici ztuhnout a v lednici také Toffifee skladujeme.

Praktické

  • Z těchto Toffifee můžeme vytvořit domácí bonboniéru.
  • Skladujte v lednici.

Obměna

  • Místo kešu másla můžete použít i jiné oříškové máslo.
  • Rýžový sirup můžete nahradit za jiný obilný sirup.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Včera jsem zvládla první den a super (Gabriela)

Gabriela: Dobrý den, chci vám moc poděkovat za úžasná...

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Krásně vedený kurz (Michaela)

Michaela: Evi a spol, i já se přidávám s...

Zhubla jsem 10 kg a zbavila se chuti na sladké (Eva)

Eva: Ahoj Evi. Stravuji se přes dva roky vegetariánsky...
  1. muzete mi prosim poradit, chyba nastala uz v prvnim kroku. rozmichala sem vse kokosovou smetanu – tuhou, kokosovy olej a ryzovy slad a vypadala to dobre, ale pak sem to nechala par minut povarit a to mam z toho zdrcle zmolky :( co s tim? teda spis ceho se priste vyvarovat? mam na to hroznou chut :) diky

  2. Tohle miluji já i celá moje rodina. Akorát se v ruce hrozně rychle rozpouští. Snad hned, jak vytahnu z lednice. Jinak prostě boží.

    • To jsem moc rada, ze vam chutna, u nas chvalil i deda, ktery jinak nikdy nic neichutna, coz je fakt neco 😁 Je dobre je dat do papir. kosicku, proto se to s pralinkami vzdycky delalo, to se pak i dobre bere do ruky. Ty soucasne sladokosti jsou diky obsahu emulgatoru atd. mnohem odolnejsi. Panatuju, jak jsme jako deti mely po kazdem mlsani ruce cele hnede, to ted u konvenčních sladkosti neni.

  3. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní pohankový kuba
Další článekStudentská směs v čokoládě