Domácí zdravé Toffifee bez cukru, vajec a mléka. Super svačinka pro mlsné jazýčky nebo nápad na domácí bonboniéru.
Ingredience
  • 1 velká lžíce pevného kokosového krému (já použila Kokosnuss-Creme)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžíce kešu másla
  • trochu vanilky
  • domácí čokoláda/kvalitní hořká čokoláda
  • opražené lískové oříšky

Jak připravit domácí toffifee

  1. V malém hrnci přivedeme pomalu k varu kokosovou smetanu smíchanou s kokosovým olejem a rýžovým sirupem a pár minut necháme povařit na mírném plameni.
  2. Hrnec odstavíme z ohně a vmícháme kešu máslo a vanilku. Mícháme dokud směs nebude hladká.
  3. Směs nalijeme do silikonových formiček, vložíme lískový oříšek (nebo dva) a necháme v lednici ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, rozpustíme si kvalitní hořkou čokoládu a trochu ji nalijeme do každé formičky
  5. Necháme v lednici ztuhnout a v lednici také Toffifee skladujeme.

Praktické

  • Z těchto Toffifee můžeme vytvořit domácí bonboniéru.
  • Skladujte v lednici.

Obměna

  • Místo kešu másla můžete použít i jiné oříškové máslo.
  • Rýžový sirup můžete nahradit za jiný obilný sirup.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 1,5 roku.

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • U nas ho maji ve zdrave vyzive.. Da se sehnat i online. Jinak ho pouzivam i jako polevu na dorty, da se pekne vyslehat s vodou do hladkeho kremu 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní pohankový kuba
Další článekStudentská směs v čokoládě