Domácí zdravé Toffifee bez cukru, vajec a mléka. Super svačinka pro mlsné jazýčky nebo nápad na domácí bonboniéru.

Ingredience
  • 1 velká lžíce pevného kokosového krému (já použila Kokosnuss-Creme)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžíce kešu másla
  • trochu vanilky
  • domácí čokoláda/kvalitní hořká čokoláda
  • opražené lískové oříšky

Jak připravit domácí toffifee

  1. V malém hrnci přivedeme pomalu k varu kokosovou smetanu smíchanou s kokosovým olejem a rýžovým sirupem a pár minut necháme povařit na mírném plameni.
  2. Hrnec odstavíme z ohně a vmícháme kešu máslo a vanilku. Mícháme dokud směs nebude hladká.
  3. Směs nalijeme do silikonových formiček, vložíme lískový oříšek (nebo dva) a necháme v lednici ztuhnout.
  4. Když je směs tuhá, rozpustíme si kvalitní hořkou čokoládu a trochu ji nalijeme do každé formičky
  5. Necháme v lednici ztuhnout a v lednici také Toffifee skladujeme.

Praktické

  • Z těchto Toffifee můžeme vytvořit domácí bonboniéru.
  • Skladujte v lednici.

Obměna

  • Místo kešu másla můžete použít i jiné oříškové máslo.
  • Rýžový sirup můžete nahradit za jiný obilný sirup.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Cítím se mnohem líp a lehčeji (Michala)

Michala: Ahoj Evi, jsem dnes v 9. dnu kurzu...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Nepotřebuji už kortikoidy a mám o 5 kg méně (Pavla)

Pavla: Zdravím 😉. Od puberty mě trápí dermatitida v...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Letošní Vánoce bez stresu (Esterka)

Esterka: Taaak... poslušně hlásím, že jen a pouze díky...

Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...
    • To jsem moc rada, ze vam chutna, u nas chvalil i deda, ktery jinak nikdy nic neichutna, coz je fakt neco 😁 Je dobre je dat do papir. kosicku, proto se to s pralinkami vzdycky delalo, to se pak i dobre bere do ruky. Ty soucasne sladokosti jsou diky obsahu emulgatoru atd. mnohem odolnejsi. Panatuju, jak jsme jako deti mely po kazdem mlsani ruce cele hnede, to ted u konvenčních sladkosti neni.

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní pohankový kuba
Další článekStudentská směs v čokoládě