- svazek mizuny
- svazek špenátu
- 2 jalapeňo papričky
- 2 stroužky česneku
- 100 g jáhel v suchém stavu
- sůl
- olej
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
Jak připravit zelené karbanátky
- Uvařte jáhly.
- Mizunu a špenát pár minut blanšírujte ve vroucí vodě. Listy sceďte a dobře z nich vymačkejte tekutinu.
- Do mísy dejte uvařené jáhly a zlehka je rozmixujte.
- Uvařenou zeleninu také rozmixujte a přidejte k jáhlám.
- Přidejte prolisovaný česnek, sůl, lžíci lahůdkového droždí, trochu oleje a na malé kostičky nakrájené jalapeňo. Dobře prohněťte rukama a nechte odpočinout, případně i v lednici.
- Dlaně pomažte olejem a tvarujte zploštělé karbanátky, které položte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte trochou oleje a pečte v troubě asi 25 minut. Během pečení karbanátky otočte, aby se hezky opekly z obou stran.
Praktické
- Není třeba ničím zahušťovat, karbanátky hezky drží tvar.
- Doba pečení bude jako vždycky záviset na vaší troubě a zvolené teplotě.
- Jáhly nemixujte na kaši, stačí trochu lehce projet tyčovým mixerem.
Obměna
- Mizuna má svojí specifickou chuť, která ovlivňuje karbanátky, ale pokud jí nemáte, neznáte nebo nenaleznete v obchodě, použijte pouze špenát.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme jalapeňo.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Co je to za přílohu na obrázku? Vypadá to jako brambory, ale ty to určitě nebudou 😁
Tak mizunu jsem sice neměla, zato jsem měla špenát a od včerejška trochu vařené černé rýže. V pytlíku poslední zbyteček bulguru, který jsem uvařila a přidala k rýži. Následně už podle receptu. Akorát jsem karbanátky smažila na pánvičce, protože jsem spěchala, ale příště je určitě zkusím upéct v troubě. Nasákly docela dost tuku při tom smažení. Ale jinak výborné 👌 Špenátek já ráda 😊 K tomu čočková kaše s tymiánem. Děkujeme ❤️