Domů > Magazín > Jídlo pod lupou

Co jsme dnes jedli (1.8.2013)

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Na setkání s členy Klubu Jíme Jinak padl nápad na zveřejňování tipů na jídla. Zkušenější z vás už totiž nepotřebují přesné postupy a gramáže, ale spíše inspiraci v podobě fotek a stručného popisu. Jak jsme slíbily, tak plníme a posílám tip na snídani, oběd a večeři.

Stáně byste těžko hádali, že jí bude v září 40 let. Před nedávnem se přihlásila do on-line k...

Snídaně

Na snídani máme každé ráno miso polévku (dnes byla v polévce mrkev, dýně a pórek) a obilnou kaši se zeleninou (dnes byla kulatorznná rýže se sezamem, ve vodě na způsob nishime vařená cuketa, zelí a mrkev, pražené dýňové semínko a kvašené zelí).

Oběd

Kopřivovo cuketová krémová polévka

Polévka

Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Krémová z cukety a kopřiv, dochucená umeoctem a sojovou omáčkou, posypaná dýňovým semínkem, zdobená obilným mlékem.

Ječmen s rýží, napařená zelenina, hrachová kaše a kvašená zelenina

Hlavní jídlo 

Ječmen vařený s dlouhozrnnou rýží, hrachová kaše s cibulkou a majoránkou, napařený květák a mrkev, kvašená zelenina, petržel na posypku.

Večeře

Kukuřičné těstoviny s omáčkou z cukety, dýně a zbylého hrášku, dochucená umeoctem. Salát ze strouhané okurky, tofunézy a čerstvé bazalky (manžel si chválil, že to chutná jako tzatziky:-)

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Prosím vás, kde bych mohla snadno dohledat “dnešní menu” někde na webu pod záložkou, štítkem? Je to už několikátý případ, kdy něco náhodou najdu a dohledat je to těžko jelikož se to nenachází pod správným štítkem. Děkuji

já zrovna dumám, jak se ty Hokkaidó uskladňují. Sice jich moc nevyrostlo, ty tady přímo sežeru, že uskladnění nebude potřeba, ale je fakt, že by se nějaké daly koupit do zásoby:) A příští rok asi radši nebudu zkoušet ta semínka, my měli na kompostu metr od sebe právě dýni a cuketu!

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.