Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Italský zimní salát

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Typický zimní italský recept se sezonní zeleninou. Určitě nevynechte pomeranč, dá salátu jeho specifickou chuť.

Ingredience
  • kousek červeného zelí
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • červená cibule
  • fenykl
  • pomeranč
  • sůl
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • piniová semínka

Hanka měla 20 let stres z jídla. Po prodělaném traumatu přestala polykat, po operaci jí přestal fungovat jícen. Potra...

Jak připravit zimní salát po italsku

  1. Zelí a radicchio nasekejte na proužky. Dejte do mísy.
  2. Přidejte nakrájený fenykl, cibuli a pomeranč.
  3. Osolte, přidejte kvalitní olej a ocet, pořádně promíchejte a posypte opraženými piniovými oříšky.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické

  • Salát solte, polévejte octem a olejem až těsně před podáváním.
  • Pomeranče vybírejte neošetřené, v bio kvalitě.
  • Tropické ovoce pro jeho ochlazující účinky jíme jen zcela výjimečně a jako zpestření, tento salát s pomerančem si tedy dopřejte jen pokud se cítíte dobře a jako pochoutku.

Obměna

  • Pokud nemáte piniová semínka, přidejte nasucho opražené mandle.

Děti

  • Pro větší děti – salát obsahuje oříšky a tvrdé kusy zeleniny.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Placky
klub
43
57

Papírová vietnamská omeleta

Krásně křupavá, výborná omeleta, jejíž náplň můžete libovolně přizpůsobit sezóně a vlastní fantazii.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...
178
16

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...