Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka s pak choi

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

V létě se snažíme zařadit polévky do jídelníčku alespoň 2x za den a měly by být jen lehké s minimem tuku.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 ks malého pak Choi (pekingské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • kousek libečku
  • miso pasta
  • na ozdobení: petrželka, pažitka

Více než 20 letech nočních služeb, stres a nezdravý životní styl, to vše se podepsalo na mém zdraví natolik, že mé tě...

  • 2 ks malého pak Choi (pekingské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • kousek libečku
  • miso pasta
  • na ozdobení: petrželka, pažitka

Jak uvařit miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak mrkev.
  3. Libeček nasekáme na jemno.
  4. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme mrkev a bílou část pak Choi.
  5. Za 5 minut přidáme zelenou část pak Choi.
  6. Vaříme ještě pár minut a na závěr přidáme libeček a sundáme z ohně.
  7. Přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  8. Ozdobit ještě můžeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Praktické

  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
  • Pokud nemáme pak choi, použijeme čínské zelí.
  • Místo čerstvého libečku můžeme použít sušený.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
12. 8. 2023

Mnaaaam ♥️to jsme si pochutnali , jednoduchá a luxusní chut , Miso je nejlepší jako vždy

makropes
10. 12. 2020

tak jsem měla poprvé tu čest s pak choi:-) polévka s žampiony, moc dobré

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Pečená glazovaná zelenina

Potěšte svoje chuťové buňky slaďoučkou zeleninou. Takto upravenou ji vezmou na milost i zarytí odpůrci zeleniny.

Polévka s česnekovými výhonky

Zaštipujete česnek? Výhonky s pacibulkami, které ulámete, určitě nevyhazujte! Chutnají skvěle, jsou plné vitamínů a můžete je přidat třeba do polévky.

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.