- 2 ks malého pak Choi (pekingské zelí)
- 1 mrkev
- 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
- kousek libečku
- miso pasta
- na ozdobení: petrželka, pažitka
Jak uvařit miso polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak mrkev.
- Libeček nasekáme na jemno.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme mrkev a bílou část pak Choi.
- Za 5 minut přidáme zelenou část pak Choi.
- Vaříme ještě pár minut a na závěr přidáme libeček a sundáme z ohně.
- Přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobit ještě můžeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Praktické
- Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
- Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
- Pokud nemáme pak choi, použijeme čínské zelí.
- Místo čerstvého libečku můžeme použít sušený.
Děti
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Mnaaaam ♥️to jsme si pochutnali , jednoduchá a luxusní chut , Miso je nejlepší jako vždy
tak jsem měla poprvé tu čest s pak choi:-) polévka s žampiony, moc dobré