V létě se snažíme zařadit polévky do jídelníčku alespoň 2x za den a měly by být jen lehké s minimem tuku.

Ingredience
pro 4 porce

  • 2 ks malého pak Choi (pekingské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • kousek libečku
  • miso pasta
  • na ozdobení: petrželka, pažitka

Jak uvařit miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak mrkev.
  3. Libeček nasekáme na jemno.
  4. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme mrkev a bílou část pak Choi.
  5. Za 5 minut přidáme zelenou část pak Choi.
  6. Vaříme ještě pár minut a na závěr přidáme libeček a sundáme z ohně.
  7. Přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  8. Ozdobit ještě můžeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Praktické

  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
  • Pokud nemáme pak choi, použijeme čínské zelí.
  • Místo čerstvého libečku můžeme použít sušený.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Tedy trochu mě mate ta fotka u ingrediencí,to asi nebude čínské zelí 😀 A neboo už mám vidiny a všude vidim křupavé pečivo? :DD

    • Někde ho mívají v supermarketech (většinou Alebert), zaručeně v tržnicích. My ho tu třeba vůbec nemáme, když ho chci koupit, tak cestou do velkého města. Můžeš nahradit špenátem, mangoldem, čínským zelím apod.

  2. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekProdloužit program
Další článekJak se zbavit závislosti na lepku