V létě se snažíme zařadit polévky do jídelníčku alespoň 2x za den a měly by být jen lehké s minimem tuku.

Ingredience
pro 4 porce

  • 2 ks malého pak Choi (pekingské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • kousek libečku
  • miso pasta
  • na ozdobení: petrželka, pažitka

Jak uvařit miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak mrkev.
  3. Libeček nasekáme na jemno.
  4. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme mrkev a bílou část pak Choi.
  5. Za 5 minut přidáme zelenou část pak Choi.
  6. Vaříme ještě pár minut a na závěr přidáme libeček a sundáme z ohně.
  7. Přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  8. Ozdobit ještě můžeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Praktické

  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
  • Pokud nemáme pak choi, použijeme čínské zelí.
  • Místo čerstvého libečku můžeme použít sušený.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...
    • Někde ho mívají v supermarketech (většinou Alebert), zaručeně v tržnicích. My ho tu třeba vůbec nemáme, když ho chci koupit, tak cestou do velkého města. Můžeš nahradit špenátem, mangoldem, čínským zelím apod.

  1. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekProdloužit program
Další článekJak se zbavit závislosti na lepku