- 4 mrkve
- 10 g tamarindové pasty
- 15 g rýžového sirupu
- 200 g vody
- 70 g kokosového mléka
- 70 g sójového jogurtu
- sůl
- olej
- česnek
- 1 lžička garam masala
- 1 lžička sladkého kari
- špetka kurkumy
- černé hořčičné semínko
- sušené listy kari
- pažitka
Jak připravit dušenou mrkev na tamarindu
- Do kastrolu nalijte olej, přidejte nasekaný česnek, sušené kari listy a hořčičné semínko. Lehce osmahněte a přidejte nakrájenou mrkev.
- V hrnku s vodu rozmíchejte tamarindovou pastu, kurkumu, rýžový sirup, kari, garam masalu, sůl a dobře promíchejte.
- Tuto směs nalijte na mrkve a duste, dokud mrkev nezměkne.
- Nyní přidejte kokosové mléko a vařte ještě několik minut.
- Vypněte plyn a nakonec vmíchejte jogurt s pažitkou.
Praktické
- Tamarindová pasta má obsahovat pouze tamarind a vodu. Čtěte složení.
- Podávejte s rýží, s indickým chlebem a nebo topinkou.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt namísto sójového.
Obměna
- Místo kari listů můžete vařit s bobkovým listem.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Moc dobré jídlo , jako vždy … Děkuji za recept ❤️ sice ne kompletní talíř ale s fazolovou polevkou kompletní oběd 👌