Roman dnes udělal výborné placky a já zachytila recept těsně po dopečení, takže je můžete také vyzkoušet. Dalo by se to podávat místo pečiva, my si to dali na talíř jako karbanátky. Jen se zaprášilo.

Ingredience
asi 12 placek
  • 1 hrnek vařených mungo fazolek
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • koření: červená paprika, mletý kmín, kurkuma, kari
  • černý sezam na posypání
  • olej na potření

Jak vyrobit bezlepkové placky z mungo fazolek

  1. Zapneme troubu na 200°C.
  2. Munga pomačkáme vidličkou, abychom neměli celé, pevně kuličky.
  3. Smícháme je s moukou, sojovou omáčku a kořením.
  4. Vypracujeme těsto a mokrýma rukama tvarujeme placičky.
  5. Pokládáme na pečící papír, potřeme olejem a posypeme sezamem.
  6. Pečeme cca 10 minut a znovu potřeme olejem.
  7. Pečeme cca 25 minut, dokud placky nezezlátnou a nezačnou se odlepovat z papíru.

Praktické

  • Naše fazolky byly velmi do měkka uvařené, spíš rozvařené, a vodnaté. Pokud je máte tuhé, můžete je částečně rozmixovat.
  • Rozmixování se hodí i tam, kde potřebujete luštěninu v jídle „zamaskovat“. Nám se naopak líbilo mít v placce kousky fazolek.

Kombinujeme

  • Placky nám na talíři zastoupí bezvadně kompletní talíř, je ale vhodné přidat ještě další zeleninu krátce tepelně upravenou, salát nebo kvašenou zeleninu.
  • My jsme si je dali s rýží a zeleninou.

Obměna

  • Do placek můžete dát jakékoli vařené obilí a oblíbené koření, česnek či byliny.
  • Ještě chutnější (ale méně zdravá) verze je smažit placky v oleji.

Děti

  • Placky jsou vhodné pro děti od 1,5 roku, kdy šetříme s kořením a se solí.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Stačí chvíli brouzdat na vašem webu a hned je všechno fajn (Marcela)

Marcela: Jste velmi inspirativní a z vašich stránek přímo...

Rozloučila jsem se s pneumatikou na břiše (Vlaďka)

Vlaďka: Kurz Jarní očista je sice oficiálně u konce,...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

2/3 dávky antidepresiva jsou pryč a půjde i zbytek (Dagmar)

Dagmar: Milá Evičko, čtu si všechny Tvé odpovědi, některé...

Vlasů na dvě hlavy a ty lokny! (Kattynka)

Kattynka: Evi, díky za sdílení, jste zářný příklad, že...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Vaření mě začalo bavit (Klára)

Klára: Po prvních dvou dnech vaření, musím říct, že...

Moja rodina je novou kuchyňou nadšená (Petra)

Petra: S Jíme Jinak jem už takmer tri mesiace...

Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)

Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...

Zlepšily se mi oči (Radmila)

Radmila: Oči mám stále jasnější, mám z toho radost.
  1. Prosím o radu, dělala jsem placky poprvé a nevím, kde se stala chyba, ale o konzistenci těsta nemůže být ani řeč, celé se mi to drobilo a absolutně se z toho nedaly dělat placky… přítel trefně poznamenal, že by tam flakl vejce:-D Nastavila jsem vodou a teď čekám, co z trouby vyleze :-) Fazolky jsem měla uvařené ze včera, byly takové suché, nevím, jestli to může mít vliv. Poradíte prosím?

  2. Dnes po delší odmlce, jsem zase vytvořila jedno super jídlo jinak. Fazolek bylo málo, tak jsem těsto nadstavovala mrkví a vodnicí, přidala jsem trochu víc papriky a bylo to dokonalé. Zase jeden recept navíc, jak zužitkovat uvařenou luštěninu. K dokonalému talíři chyběla jen zelená posypka, na kterou jsem zapomněla a nějaké to pickles. Zeleninovo-květinová příloha je ale komplet vlastní, tak z toho mám obrovskou radost!

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKroupy s hatomugi a křupavými tygřími ořechy
Další článekLepek v těhotenství způsobuje u dětí cukrovku